Næstved Kommune vil uddanne børn og unge i bæredygtighed
De seneste tre år har Næstved Kommune sammen med ni andre kommuner arbejdet med projekter inden for bæredygtighed, der har været rettet mod kommunens børn. Nu er kommunen klar med en strategi.
Efter et treårigt forsøg er Næstved Kommune nu klar med en politisk strategi, som skal gøre kommunens børn mere bevidste om ressourcer og deres knaphed.
De ti kommuner, som er med i projekt ‘Grøn Generation’ er Næstved, Randers, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Lejre, Høje-Taastrup, Hvidovre, Rudersdal og Vallensbæk.
Borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S), har store ambitioner for, hvad børn og unge skal få ud af strategien og projektet.
– Ambitionen er, at når Næstved Kommunes børn og unge forlader folkeskolen, så er de ikke blot stærke inden for dansk, matematik og sprog. De ved også, hvordan de kan præge udviklingen i en bæredygtig retning. Det er vigtigt både for det private erhvervsliv, vores borgere og for kommunen, siger Carsten Rasmussen.
Grøn Generation
Grøn Generation startede som et projekt i Næstved Kommune, og er ved udgangen af 2016 blevet til en strategi for kommunen. Strategien sætter en retning for, hvordan kommunen får succes med at koble undervisningen og læringsmålene for innovation og bæredygtighed med konkrete problemstillinger i forhold til en bæredygtig samfundsudvikling. Det er med andre ord en langtidsinvestering i forhold til at sikre grøn vækst og grøn omstilling.
Strategien er vedtaget i Teknisk Udvalg og Børne- og Skoleudvalget.
Strategiens mål
Målet med strategien for kommunen er følgende:
- At børn og unges bevidsthed om bæredygtig udvikling skærpes gennem læring med afsæt i lokale cases og i dialog med det omgivende samfund.
- At Næstved kommunes børn kan omsætte viden til handling og deltage i en bæredygtig udvikling af samfundet lokalt og globalt.
- Et engagerende med- og modspil fra kommunens børn og unge i de konkrete udfordringer som kommunen, foreninger, organisationer og lokale virksomheder står over for, når det handler om grøn omstilling og bæredygtig udvikling.
Kilde: Næstved Kommune
Kommentarer