Næstved Gymnasium & HF høster grøn anerkendelse
Næstved Gymnasium & HF har af Friluftsrådet fået tildelt Det Grønne flag, efter at skolen har udmærket sig som “grønt gymnasium” ved at have levet op til kriterierne om bl.a. at nedsætte et miljøråd og gennemføre undervisning om bæredygtighed for mindst 15 % af eleverne.
Eleverne er i undervisningen kommet med forslag til, hvordan gymnasiet kan blive mere bæredygtigt. De har bl.a. skrevet kronikker, holdt fællestimer om bæredygtige byer for alle skolens design- og naturgeografihold, været på ekskursion til Ressource City, opstillet beholdere til genbrug af flasker, vurderet skolens bæredygtighedspotentiale og sammenlignet normalt landbrug med økologisk landbrug med Holmegaard Højmose som case.
På den måde har skolen opfyldt både de internationale og nationale kriterier og har dermed gjort sig fortjent til Det Grønne flag. Friluftsrådet vurderer, at skolen har opfyldt kriterierne ved bl.a. at nedsætte et miljøråd bestående af elever, lærere, ledelse og teknisk personale, igangsætte miljøinitiativer på skolen samt gennemføre undervisning med bæredygtighed i fokus.
Elever og lærere på NGH har en vision om at integrere bæredygtige tiltag i undervisningen og i den daglige drift af gymnasiet. Miljørådet på NGH har følgende målsætning: ”NGH vil være et grønt gymnasium med miljøbevidste elever og ansatte, som i fællesskab gør en indsats for at indtænke mere bæredygtighed i hverdagen.”
Med tildelingen af Det Grønne Flag følger også tilladelsen til at hejse det i 12 måneder.
NGH er tilmeldt Grønt Flag Grøn Gymnasieskole (GFGG), som er et af Friluftsrådets programmer. Programmet er støttet og udviklet i samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisning. Kriterierne for at kunne blive certificeret som grøn skole kræver det bl.a., at NGH nedsætter et miljøråd og gennemfører undervisning om bæredygtighed, hvor mindst 15 % af eleverne deltager. Andre vigtige kriterier er elevindflydelse, demokrati, medborgerskab og innovation.
Grønt Flag Grøn Skole er den danske del i det internationale miljøundervisningsprogram Eco-Schools til både folkeskoler og gymnasier. Her deltager mere end 46.000 skoler i 59 lande – og flere er på vej.
Kommentarer