Kultur

Næssi inviterer til nytårskoncerter med optrædende børn

Hvis man laver et omrids af Næstved by set fra oven, ligner det en drage. På den måde opstod idéen til Næssi for 20 år siden. Foto: Næstved Kommune

I 2024 er det 20 år siden, at Næssi landede i Næstved, mødte Ulla Abdulla og begyndte at danse og underholde Næstveds børn. I den anledning fejres Næssis musikalske univers med hele to nytårskoncerter, hvor der for første gang er optrædende børn med på scenen. 

Næssis Nytårskoncerter og musikalske univers fylder 20 år. Jubilæet fejres med to forrygende nytårskoncerter i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter den 21. januar klokken 14 og klokken 16.

Det historiske jubilæum byder på noget helt nyt, da der for første gang er optrædende børn på scenen. Et kor fra Susåskolen, afd. Herlufmagle vil synge med på flere af koncertens sange. Derudover vil unge dansere under ledelse af Sine Krag fra scenekunst-platformen Kompagni 47 også optræde sammen med Næssi og Cocobongobandet.

Daglig leder Henrik Garde fra Susåskolen, afd. Herlufmagle, er begejstret for, at skolens kor for 7-9-årige elever skal deltage i nytårskoncerterne:

– Børnene glæder sig utrolig meget til at optræde sammen med Næssi og Ulla. Alle børn i Næstved kender jo Næssi, så det bliver en kæmpe oplevelse for vores kor at få lov til at optræde sammen med deres store idol.

Dragen Næssi er maskot for børnekulturen i Næstved Kommune og er kendt for sit gode humør og store danseglæde. Foto: Næstved Kommune

Et unikt, legende børneunivers

Jubilæumskoncerterne er også en fejring af Næssis utrolige indflydelse på børnekulturen i Næstved. Næssi har sammen med Ulla Abdullas Cocobongoband formået at skabe en musikalsk oase, hvor børn kan drømme, danse, lege og fantasere. Samtidig har Næssis univers skabt et helt særligt børnefællesskab på tværs af hele kommunen.

– Vi har en helt unik børnekultur i Næstved Kommune, og Næssis har i den grad været med til at sprede glæde og fremme børns trivsel og udvikling. Tænk at Næssi, nu igennem 20 år, har skabt glædesfyldte barndomsminder hos Næstveds børn – det kan vi godt være stolte af, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Andreas Pourkamali (R).

Udover Nytårskoncerten spiller Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband også hvert år for børn i dagtilbud og elever i indskolingen. Sangen om Næssis fisketur er altid et stort hit. Foto: Næstved Kommune

Næssis univers har haft vokseværk

Konceptet bag Næssi er ikke set andre steder i Danmark. Det projekt, som, tilbage i 2004, startede i det små, har i dag vokset sig stort. I en lang årrække skrev Ulla Abdullas Cocobongboband og Teatret Aspendos tekst og musik til den ene succesfulde Næssi-sang efter den anden. En sangskat som Næstveds børn nyder godt af, når Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband optræder hvert år ved både åbningen af Næstved Børnekulturfestival, børnehavekoncerterne og den traditionsrige nytårskoncert.

I 2014 fik Næssis sange sin egen App, og året efter udkom den første ud af syv musikvideoer. I 2018 havde teaterforestillingen ”Næssi finder hjem”, af Teatret Aspendos, premiere.

Året efter blev Næssis postkasse sat op ved Sjølundstårnet, hvorunder Næssi har sin hule. I 2021/22 udkom ni små film på Næssis App; ni nye Næssi-fortællinger, som alle udspringer af en original Næssi-sang. Læs mere om Næssis univers på www.naessi.dk/naessi

Billetsalget til Næssis nytårskoncerter den 21. januar er i fuld gang på www.gkkultur.dk

Næssi elsker at få tegninger fra Næstveds børn i sin postkasse, som står lige ved siden af Sjølundstårnet. Tegningerne hænger Næssi op i sin hule under tårnet. Foto: Næstved Kommune
I teaterforestillingen ”Næssi finder hjem” af Teatret Aspendos optræder Næssi og Ulla som hånddukker til store glæde for de yngste børn i Næstved. Foto: Næstved Kommune

 

Kommentarer