Livsstil og forbrug

Når land møder by

Foto: Dorthe Zetterlund.

Da Mathilde Presutti Holm fra Næstved blev konfirmeret den 18. maj, ønskede hun sig ikke en Maserati til at hente hende ved kirken.

Godt nok havde ønsket noget med hestekræfter at gøre, men helst på fire ben.

For ikke ret mange år siden, var synet af heste i Næstved, ikke et særsyn. Gardehusarregimentets Hesteskadron fyldte Næstveds gader hver onsdag og lørdag formiddag, til glæde for byens turister og borgere.
I 2001 blev Gardehusarregimentet lagt sammen med Danske Livregiment og Sjællandske Livregiment under navnet Gardehusarregimentet.  I 2003 flyttede hele regimentet til Slagelse hvorefter synet af heste i Næstveds gader kun kan opleves, når Hesteskadronen gæster deres gamle by, eller når en konfirmand får sit største ønske opfyldt.

Foran Sct. Peders Kirke stod nemlig Satins Con Trast og ventede på Mathilde. Han er en stor smuk 10 årig avlshingst, som er en super rolig dreng, og som tager alt men oprejst pande, og i dette tilfælde, som overraskelse for en smuk konfirmand.

Satins Con Trast bruges til avl, men også til kørsel, show, udstilling, børnepony og er en stor del af sin familie med sit gode sind. Han ejes af Anika Dunager.

Skal din datter eller søn også hentes til hest ved en konfirmation eller andet sjovt, så tøv endelig ikke med at kontakte Anika Dunager.

Kontakt Stald Egemose. Egemosevej 10, 4700 Næstved.
Mail: A_nika5@hotmail.com

Billeder: Dorthe Zetterlund.

Kommentarer