Kultur

Musikken Mærkes i hele Næstved Kommune i hele næste uge

I løbet af kan man blandt andet opleve Ulla Britt Trio i Glumsø Bio. Pressefoto

Uge 44 byder på en overflod af musik, når Mærk Musikken er temaet. Arrangørgruppen er spændt, og glæder sig over det store program, der rækker ud i hele Næstved Kommune, lyder det i en pressemeddelelse.

En lille gruppe musikglade arrangører forsøger at sætte spot på, hvor meget musik Næstved Kommune rummer. Gruppen består af repræsentanter fra Næstved Musikskole, Næstved Musikaftenskole, Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Næstved Bibliotek, Kulturladen i Fuglebjerg og en koordinator for Glumsø-området.

Sammen har de skabt egne arrangementer såsom koncerter og fællessang, og så har de identificeret andres allerede eksisterende arrangementer, men har også været ude og støve andre arrangører op, og opfordret dem til at arrangere og placere deres musikarrangementer i uge 44.

Det er der kommet et stort og imponerende program ud af, som spænder vidt og bredt over genrer, aldre og steder.

I Fensmark kan du fx komme til musikalsk legestue med De Dysted Spillefolk i Folkemusikhuset, i Depotet i Skelby er der glade Folketoner, Søren Korshøj underholder med sine finurlige viser i Korskilde, og bandet JazzTour spiller koncert med jazzet fællessang i Kulturladen i Fuglebjerg.

Derudover får Rønnebæksholm besøg af Ensemble Storstrøm og forfatter Knud Romer, Hanne Heunicke har stablet en rørende aften på benene sammen med Ulla Britt, som vil optræde i kanten af Herlufsholmskoven. Og selvsamme Ulla optræder i samme uge også med sin trio i Glumsø Bio.

I midtbyen huserer Musikskolen i Sydbank-arkaden og ”hjemme” i Søjlesalen på Skellet, Salon Ordlyd fejrer Rachmaninovs 150 fødselsdag med en musikalsk fortælling, og på Grønnegades Kaserne Kulturcenterkan du både opleve Chief1 i Ny Ridehus, Sct. Jørgens Jazzklub inviterer Blå Mandag Jazzband forbi, og Vershuset får besøg af både Flashback 80 og amerikanske Ghalia Volt.

Resten af programmet byder ud over alle disse oplevelser på Allehelgens-kirkekoncert, DJ’s, fællessang, lanterneoptog med musikskolens mindste, lækre koroplevelser med Cantemus, Herlufsholmkoret, First Choice, De Glade Lunger, Holmegaard Koret og BiblioteKoret

Musik kan få hårene til at rejse sig, skaber minder og er med til at danne stærke fællesskaber. Musikken kan mærkes, og er en dybt forankret del af vores kultur. Musik formidler historier og traditioner, på tværs af tid og generationer. Det er disse følelser for musik og dets fællesskaber Mærk Musikken vil hylde. Dette er blot andet år med konceptet ”Mærk Musikken”, og arrangørerne er glade for den store opbakning musikinteresserede giver projektet.

Hele programmet kan ses på www.maerkmusikken.dk

Hele næste uge kan man opleve en overflod af musik overalt i Næstved Kommune.

 

Kommentarer