Movia åbner fordøren, men passer stadig godt på chauffører og kunder
Fra mandag 29. juni kan man igen bruge fordøren i de mange gule busser på Sjælland. Men for at passe godt på chauffører og kunder, er der stadig kun selvbetjening i bussen.
De seneste måneder har man skullet gå ind ad midterdøren eller bagdøren, når man ville med bussen rundt om på Sjælland. Fordøren har været lukket, forreste sæderække bag chaufførerne har ikke kunnet bruges, og chaufføren har været afskærmet bag en minestrimmel. Det har været blot tre af mange tiltag, som Movia har taget for at passe godt på chauffører og kunder og undgå unødig smitterisiko i busserne. Rengøringsniveauet er også øget markant – særligt med fokus på stopknapper og holdestænger. De mange tiltag har sammen med kundernes overholdelse af myndighedernes råd til de rejsende i den kollektive transport sikret, at man trygt kan rejse med bussen – selv under corona-krisen.
Busserne har været en vital del af samfundets infrastruktur under hele corona-epidemien. På instruks fra Transportministeren har de godt 1.300 sjællandske busser kørt fuld køreplan, selvom de offentligt ansatte var sendt hjem for at arbejde, mange private virksomheder holdt lukket i en lang periode, og skolerne kun tilbød fjernundervisning.
Fortsat rengøring, afstand og selvbetjening
Med busserne i fuld ruteplan har borgere, der skulle varetage samfundskritiske opgaver, f.eks. læger, sygeplejersker og SOSU’er, stadig kunne komme til og fra arbejde. Nu er skolerne åbnet igen, de fleste virksomheder er fysisk tilbage på arbejde, og senest 15. juni kunne også de offentlige arbejdspladser i Region Sjælland og Region Hovedstaden slå dørene op for medarbejderne efter tre måneders distancearbejde. Som konsekvens heraf vender nu også busserne tilbage til, at man igen kan bruge fordøren og forreste sæderække – helt som man plejer.
“Det er glædeligt, at vi er nået så langt, at vi igen kan åbne fordørene i busserne. I Movia fortsætter vi med at passe godt på vores chauffører og kunder, og derfor holder vi fast i vores ekstraordinært høje daglige rengøring, ligesom vi stadig ikke fylder busserne helt op. Vi fortsætter også med at være til stede på store skiftesteder med håndsprit, badges og vejledning til kunderne, så vi kan holde øje med, hvor der er behov for ekstra kapacitet. Også efter sommerferien“, siger Camilla Struckmann, som er kommunikationsdirektør i Movia, og fortsætter:
“Det er en vigtig opgave for Movia at passe godt på vores kunder og chauffører, som under hele corona-krisen har ydet en formidabel indsats under vanskelige forhold. Så der vil stadig være coronaregler i busserne. Det betyder, at kunderne fortsat skal betjene sig selv i bussen, ligesom vi stadig ikke tager imod kontanter, så vi undgår den tætte kontakt mellem chauffør og kunder. Det håber vi, at vores kunder vil have forståelse for“.
Alle busser er under corona-krisen blevet udstyret med skilte, som minder om at holde afstand og vise hensyn. Man kan også se, hvor mange der må være i den konkrete bus, man rejser med, og hvilke råd man skal følge for at passe godt på sig selv og sine medrejsende. Som kunde skal man huske at have billet, når man stiger ombord. Kunderne henvises til at bruge rejsekort, DOT app eller SMS-billet.
Fakta:
- I Movias busser kan man fra 29. juni gå ind ad fordøren. I alle busser vil der derfor blive opsat plakater, som angiver, at alle sæder og halvdelen af ståpladserne kan benyttes samt hvor mange passagerer, der må være i den pågældende bus.
- Kunderne instrueres om adgang via fordøren med informationsplakater.
- Der placeres klistermærker med “Vis hensyn, hold afstand” på gulvet ved alle bussens døre.
- Det betjente kontantsalg er fortsat midlertidigt lukket. På chaufførlågen opfordres kunderne til ikke at gøre ophold ved siden af chaufføren og informeres om, at der kun er selvbetjening – ingen kontanter.
- Der gøres fortsat grundigt rent indvendigt i busserne hver dag med særligt fokus på holdestænger, stopknapper m.v. Der indføres en rengøringsseddel, så man kan se, hvornår bussen senest er rengjort
- Movia har fortsat personale på gaden i morgen- og eftermiddagsmyldretid på flere store skiftesteder, som vejleder kunderne og holder øje med, hvor der kan være behov for ekstra kapacitet – også efter sommerferien.
- Movias personale deler håndsprit og badges ud til kunderne mandag 29. juni og igen efter sommerferien.
- I både busser og lokaltog skiltes der med myndighedernes anbefalinger til de rejsende i den kollektive transport. I oplysningskampagner og med plakater i bussen vil kunderne guides til at følge myndighedernes råd om at holde 1 meters fysisk afstand*, hvor det er muligt, at have en høj håndhygiejne, hoste eller nyse i ærmet og rejse uden for myldretiden.
* Der er som udgangspunkt mindst 1 meters afstand mellem sæderækkerne – også dem, der vender mod hinanden.
Kommentarer