Karrebæksminde

Morgenvandring på Enø i lyrikkens spor

Kom med på en litterær vandring på Enø Overdrev. Credit: Vibeke Sølling

Mandag den 15. august kl. 9.00 – ca. 11.00 kan du komme med på en morgenvandring på Enø Overdrev, hvor vi skal synge et par morgensange, høre nogle digte og lytte til lidt musik ude i den dejlige natur. Det er Næstved Bibliotek og Borgerservice, som står bag arrangementet, som er en del af den årlige vandrefestival.

– Der er noget særligt ved at gå ude i naturen om morgenen langs med vandet – og det bliver ikke ringere, når man krydrer turen med lidt lyrik og sang undervejs, fortæller kulturformidler Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek, som også stod bag sidste års morgenvandring på Enø.

Morgenstund har ord mund
Vi skal synge et par af de smukke morgensange og høre et par digte, som hylder morgenstunden. Vi går ad stien ud til den gamle feriekoloni, som er så fint sat i stand. Her vil vi drikke vores egen medbragte kaffe/te, brød m.m., mens der bliver læst et par digte og vi lytter til et musikstykke, som passer ind.

Vi slutter af på parkeringspladsen. Efterfølgende er der mulighed for at gå tur på egen hånd langs med stranden mod Karrebæksminde.

Mødested: Kl. 9.00 på parkeringspladsen ved Enø Overdrev, for enden af Enø Kystvej. Turen tager ca. 2 timer. Undervejs er der stop på udvalgte steder, hvor Vibeke Sølling vil læse et par digte op. Vi slutter af på parkeringspladsen.

Husk passende tøj og fodtøj efter vejret samt kaffe/te og evt. en bolle, brød elle lign. Det er en ”middelsvær” tur på ca. 6 km, hvor vi går på stien ud til den gamle feriekoloni og tilbage langs stranden en del af vejen.

Alt foregår udendørs
Deltagelse på turen er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Vandringen tilbyder en anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur.

Fakta: Vandrefestivalen afholdes i sidste del af august og første del af september. Vandrefestivalen er et samarbejde mellem Region Sjællands kommuner, som bidrager med ture/koordinering. Turene er overvejende rundture, som starter og slutter samme sted. Til vandringerne kan der være knyttet en række aktiviteter, som tilsammen udgør et arrangement. Der vil være ture med forskellig sværhedsgrad. Se andre ture på: vandrefestivalen.dk

Kommentarer