Mogenstrup

Mogenstrup er del af adfærdstest i forhold til plastiksortering

Flere og flere virksomheder investerer nu i genbrugsplast lavet i Type 2, HDPE plast, til deres produkter.

Borgere i Mogenstrup agerer forsøgskaniner i en nyt test, der skal komme plastikforurening til livs. Byens indbyggere skal i en periode på to måneder indsamle en bestemt type plastik, som efterfølgende skal kunne genbruges af virksomheder, så de undgår at købe plastikken i udlandet.

Indbyggere fra 800 husstande i Mogenstrup skal teste et nyt genanvendelsessystem ved at indsamle alle tomme plastikprodukter i husstanden med mærket ”HDPE, Type 2-plast”. Herefter skal de fragte plastikken til den nærmeste container ved enten deres lokale Dagli’Brugsen, Netto eller genbrugsstationen. Når de to måneder er gået, skal den indsamlede plast vejes for at se, om forsøget har haft en effekt.

– I Danmark sorteres plastik allerede for sig selv som en kategori, men det sorteres ikke rent, hvilket er et problem for genanvendelsen af den. Det er baggrunden for at to kendte vaskemiddelproducenter, Bio-Tex og Neutral, har valgt at starte initiativet i Mogenstrup.

– Vi importerer årligt 900 ton genbrugsplast i England, eftersom vi ikke har nok til rådighed her i landet. Kun 15 procent af landets indsamlede plast bliver genbrugt, og det er simpelthen for dårligt. Det må vi kunne gøre bedre. Problemet er bare, at vi ikke har et affaldssorteringsanlæg, der kan opdele plasten i typer, så det kan genbruges, og derfor må borgerne selv komme på arbejde. Testen i Mogenstrup skal vise os, om borgerne er klar til at sortere plastikken og dermed påtage sig det nødvendige klimaansvar”, siger Claus Mølholm, Markedschef for Unilever, der er virksomheden bag Bio-tex og Neutral.

Claus Mølholm tilføjer, at grunden til at borgerne i Mogenstrup er valgt som forsøgskaniner er, at de i forvejen er meget opmærksomme på affaldssortering og klimaet i det hele taget.

Kommentarer