Livsstil og forbrug

Møns Bank fjerner seks gebyrer

Bankdirektør Per Sjørup Christiansen. Pressefoto.

Seks gebyrer sløjfes, og øvrige gebyrer fortsætter uændret på tredje år. Det skriver banken i en pressemeddelelse udsendt tirsdag. Det er oven på et godt årsresultat, at har Møns Bank har besluttet at holde gebyrerne i ro og samtidig fjerne seks gebyrer.

Årlige gebyrforhøjelser har været praksis i banksektoren i årevis, men vi er gået lidt en anden vej de senere år, siger bankdirektør Per Sjørup Christiansen.

– Vi har ikke forhøjet vores gebyrer de tre seneste år, og den linje fortsætter vi med. Når det kommer til renteændringer, har vi heller ikke belastet vores kunder med rentestigninger på lån og kreditter ved de seneste fire renteforhøjelser fra Nationalbanken, tilføjer han.

Beslutningerne er udtryk for en tilbageholdenhed, som banken bevidst har valgt ifølge bankdirektøren.

– Vi skal tjene penge, men vi skal også sørge for, at vi til enhver tid er konkurrencedygtige, og det er baggrunden for, at vi nu også fjerner gebyrer på seks områder, som vi fremover vil håndtere gratis for kunderne.

De seks områder er oprettelse af Aktiesparekonto, geninvestering, puljeskift, deludbetaling på Formuepleje, håndtering af udbyttebetalinger og modtagelse af udenlandske fonds fra andre pengeinstitutter.

Kursskæring fortsætter på obligationshandler i forbindelse med realkreditlån og vil fremover også gælde øvrige obligationshandler.

Mange betaler ikke gebyrer

En hel del kunder i banken betaler i forvejen ikke daglige gebyrer for bl.a. Netbank, kortbetalinger, overførsler m.m.

– Alle vores Plus-kunder har ”gratis hverdag”, som vi kalder det, og får stor rabat ved fx låneoprettelse og hjemtagelse af realkreditlån, tilføjer Per Sjørup Christiansen. Det er kunder, der aktivt har valgt at have deres Nemkonto hos os og eje 50 aktier i banken.

Aktierne repræsenterer en værdi af ca. 12.000 kr. og kan evt. købes over en pensionsordning.

De seks gebyrer fjernes med virkning fra 1. maj 2024.

Kommentarer