Samfund

Møns Bank certificeret i bæredygtighed

Erhvervschef Bart Roetink (liggende) har været på kursus i bæredygtighed med Morten Villadsen, Peter Terp, Christian Jensen, Tina Jørgensen, Claus Skotte Dehn og alle øvrige erhvervsrådgivere og salgsledere i Møns Bank.

Alle erhvervsrådgivere og salgsledere i Møns Bank, som har filial på Vinhusgade 2 i Næstved, har netop gennemgået et 4 måneders kursus i bæredygtig kundedialog.

Bæredygtighed er et mantra alle vegne i disse år. Også i bankerne, hvor rådgiverne skal være ”tunet” til at tage snakken med kunderne om bæredygtighed.

– Særligt på erhverv kræver det stor viden og indsigt at kunne møde virksomhedsejerne i øjenhøjde, siger erhvervschef Bart Roetink. Derfor har banken lagt vægt på, at alle os erhvervsrådgivere tager kurser i bæredygtighed.

Kurserne er nu afsluttet, og samtlige Møns Banks erhvervsrådgivere og salgsledere kan nu rådgive om bæredygtighed.

Bæredygtighed byder på et hav af forretningsmuligheder

Uddannelsen giver viden om bæredygtighed og træning i at sparre med især mindre og mellemstore erhvervskunder om strategi og tilgang til bæredygtighed.

– Det handler meget om ESG og livscyklus, og hvordan vi kan hjælpe den enkelte virksomhed i en strategisk og værdiskabende dialog, tilføjer Bart Roetink.

Grebet rigtigt an kan bæredygtighed også give nye forretningsmuligheder for kunderne.

– Alle erhvervsrådgivere og salgsledere i Møns Bank er nu klædt på til at inspirere virksomheder til at tænke bæredygtigt, fortsætter Bart Roetink. FNs verdensmål er ikke blot en samling af nogle af de største udfordringer, verden står over for. De byder også på spændende, nye forretningsmuligheder. Derfor er ressourcer brugt på bæredygtighed ikke kun en udgift, men også en langsigtet investering.

Vigtig viden om tilskudsordninger

Endvidere er der vigtige tilskudsordninger, som det er nyttigt at kende til.

– På bæredygtighedsområdet er der flere puljer, vi kan motivere virksomhederne til at søge, fortsætter Bart Roetink. CO2-puljen er fx målrettet små og mellemstore virksomheder og giver mulighed for at søge om tilskud til udgifter relateret til dokumentation af CO2 udledning, kompetenceudvikling herom eller certificering gennem miljømærkning.

Andre puljer er fx Grønne Kompetencer, hvor virksomhederne kan deltage i kollektive workshops og bliv klogere på, hvordan man griber den grønne omstilling an. Her er der mulighed for at søge et skræddersyet kompetenceudviklingsforløb eller kursus til en værdi af op til 60.000 kr.

– I foråret åbner en ny pulje, hvor man kan søge tilskud til at udvikle sin grønne plan. Den er relevant, uanset om virksomheden allerede arbejder med grøn omstilling – eller er helt ”grøn”, slutter Bart Roetink med et smil.

Besøg Møns Bank i Næstved via dette link.

Kommentarer