Miljøgodkendelse til ændret landingsbane
Aversi Faldskærms Club har fået tilladelse til omlægning af landingsbanen, så banen forlænges og drejes lidt.
Derved vil flystøjen være lavere ved start og landinger hos omkringboende og specielt over Aversi by. Antallet af starter og landinger er det samme som tidligere.
Aversi Faldskærms Club har en miljøgodkendelse til startbane og faldskærmsflyvning fra juli 1991.
Godkendelsen bygger på en forenklet støjberegningsmetode for faldskærmsflyvning med under 3000 operationer/år, svarende til 1500 løft/år.
Den nuværende startbane forlænges fra 399 meter til 580 meter.
Den øgede banelængde muliggør, at flyet ved starter mod Aversi/øst kan lette i større afstand fra byen. Flyet vil derfor også være i højere højde i nærheden af Aversi. Den nye bane roteres lidt nordøst-sydvest, hvorved flyet også kan dreje mod nord i større afstand fra Aversi
Der er udført nye støjberegninger, der sandsynliggør, at gældende grænseværdier for støj kan fastholdes, uanset at aften- og weekendoperationer vejer tungere i støjberegningerne
end dagoperationer på hverdage.
Med denne godkendelse ændres antallet af faldskærmsoperationer ikke, men faldskærmsklubben får tilladelse til at afvikle faldskærmsflyvning fra 8-20, dog skal forudsætningen for beregningsmodellen følges. I den vægter weekendflyvning en faktor 3.15 højere end på hverdage og efter kl. 18 en faktor 10.
Det er et hoved hensyn ved godkendelsen, at det vurderes, at det ændrede flyvemønster ikke vil give væsentligt ændrede gener i omgivelserne, når faldskærmsflyvningen afvikles
inden for godkendelsens rammer.
Miljøgodkendelse til ændret landingsbane på Tornelundsvej 8, Aversi, 4690 Haslev (læs i PDF).
Klagevejledning
Godkendelse er meddelt efter § 33 i miljøbeskyttelsesloven og kan i henhold til § 91 påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af ansøgeren og enhver, der må antages at have individuel, væsentlig interesse i sagens udfald samt af visse offentlige institutioner og interesseorganisationer.
Klagefristen er 4 uger efter afgørelses- /offentliggørelsesdato. Du klager via Klageportalen, som findes på www.borger.dk og www.virk.dk. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen.
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. En klage til Miljø og Fødeva-reklagenævnet er pålagt et klagegebyr. Gebyret er på 900 kr. for privatpersoner.
Virksomheder og organisationer skal betale 1800 kr. Betaling af klagegebyr sker ved elektronisk overførsel eller giroindbetaling. Hvis gebyret ikke betales inden for en fastsat frist, afvises klagen.
Klagegebyret tilbagebetales, hvis:
– Klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves.
– Klager får helt eller delvist medhold i klagen.
– Klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi, klagen ikke er omfattet af Miljø- og Fødevareklagenævnets kompetence.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen, i dette tilfælde Næstved Kommune. Kommunen videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.
Eventuel klage skal være modtaget senest den 28 august 2018
Kommentarer