Samfund

Matematikcenter åbner lektiecafé i Næstved på EUC Sjælland

Har du styr på matematikken, og er du god til at lære fra dig? Vil du hjælpe unge med at blive bedre til matematik? Så er du vores nye frivillige i lektiecaféen i Næstved!

Hvem er Matematikcenters frivillige?

I Matematikcenters lektiecaféer står lokale ildsjæle klar til at hjælpe enhver der dukker op, og har brug for hjælp til matematik. De frivillige i lektiecaféen er eksempelvis studerende, i arbejde eller pensionerede undervisere. Udover deres høje faglige niveau i matematik, deler de frivillige en stor begejstring for matematik. De ønsker at bruge et par timer om ugen på at hjælpe børn og unge med lektierne. Lyder det som dig?

”Det at vide, at der faktisk er nogen, der hjælper, fordi de synes, at matematik er fedt og sjovt, og ikke fordi, at de får penge for det, det tror jeg betyder noget for eleverne.” – Andreas, frivillig i lektiecaféen i Aarhus

Hvordan fungerer lektiecaféen?

At få styr på og mestre matematik er meget mere end svære formler og beviser. For mange af Matematikcenters brugere er det vigtigt at blive mødt på den gældenes niveau, og som frivillig lektiehjælper tager du sammen med eleven udgangspunkt i elevens forståelse for matematik, og den faglighed du som lektiehjælper besidder. Som frivillig lektiehjælper får du mulighed for at hjælpe og inspirere børn og unge til at blive bedre til matematik. Du vil blive del af et fællesskab med andre frivillige, der deler din glæde ved matematikfaget.

”Det er jo ikke alle, der synes, at matematik er lige spændende. Så det, at jeg kan forklare dem ved hjælp af eksempelvis mit studie hvordan matematik anvendes i virkeligheden og dermed gøre dem mere interesserede i matematik, det er virkelig fedt.” – Morten, frivillig i lektiecaféen i Odense

Lektiecaféen har åbent tirsdag 15:30-17:30 på EUC Sjælland fra uge 37.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig lektiehjælper, kan du sende en ansøgning til karin@matematikcenter.dk, hvor du kort fortæller om dig selv og din motivation for at blive en del af Matematikcenter.

Om Matematikcenter

Matematikcenter er en nonprofitorganisation, der tilbyder gratis lektiehjælp til alle børn og unge, der har matematik fra 7.klasse til A-niveau. Vores mål er at skabe lige muligheder for læring og at gøre matematikken forståelig for alle. Vi har lokale lektiecaféer i flere byer landet over, driver online lektiecaféen Webmatlive.dk og den online læringsportal Webmatematik.dk.

Kommentarer