Fensmark

Lokal glasproducent sætter genbrugsglas på dagsordenen i EU

Se billedserie Borgmester Carsten Rasmussen (S) ses her sammen med EU-politikeren Marianne Vind som nu vil bruge deres cirkulære tankegang til at sætte genbrugsglas på dagsordenen i EU.

Skrevet af: Martin Dover og Marianne Vind. 

Ardagh Glass Holmegaard har alle dage været optaget af at sikre en bæredygtig produktion af glas, hvilket forudsætter, at glasset genanvendes efter brug. EU-politikeren Marianne Vind vil nu bruge deres cirkulære tankegang til at sætte genbrugsglas på dagsordenen i EU.

Som en af verdens førende virksomheder inden for glasemballage er virksomheden Ardagh Glass Holmegaard stærkt bevidste om deres ansvar for at producere bæredygtigt ved bl.a. at genanvende danskernes glasaffald. Denne cirkulære tankegang har vækket interessen hos Marianne Vind, som sidder i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet:

– Vi kommer ikke udenom, at vi skal producere mere bæredygtigt, men mange steder i Europa halter genanvendelsen af glas gevaldigt. Derfor håber jeg, at Ardagh Glass Holmegaard kan tjene som et stærkt eksempel på, hvordan genanvendelsen af glasaffald kan gøre glasproduktionen grønnere.

EU er i øjeblikket ved at implementere en handlingsplan for cirkulær økonomi, og herunder har EU-Kommissionen særligt fokus på indsamling og genanvendelse af elektronikaffald. Marianne Vind håber, at også genanvendelsen af glas kan komme højere op på dagsordenen:

– Alt fra sodavand til marmelade sælges jo i glasemballage, men i mange EU-lande havner den slags bare i skraldespande og på lossepladser uden at blive sorteret. Det er et kæmpe ressourcespild, og Ardagh Glass Holmegaard viser jo netop, at der er et massivt grønt potentiale i at basere store dele af glasproduktionen på genbrugsglas. Det vil jeg rejse over for EU-Kommissionen i den kommende tid.

Den lokale virksomhed er allerede kendt verden over som eksportør af emballage til store brands som Coca Cola og Santa Maria. Borgmester Carsten Rasmussen (S) glæder sig over, at virksomheden nu også kommer på de europæiske politikeres radar, fordi de tænker cirkulært og bæredygtigt i produktionen:

– Det er jo altid dejligt, når vores lokale virksomheder får opmærksom ude i verden, men det er ekstra dejligt, når det skyldes bæredygtighed. Vi skal gerne have turbo på den grønne omstilling, og derfor er det godt, at vi har virksomheder som Ardagh Glass Holmegaard, der tager ansvar, viser vejen og kan inspirere virksomheder i hele Europa.

 Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer