Lidt hyggelæsning om fastelavnsbollen
Fastelavnsbollens fødsel kan spores tilbage til 1843 i bogen.
‘Huusholdningsbog, en Anviisning for unge Koner og Piger til selv i enhver Henseende at kunne bestyre deres Huus.
Her var en fastelavnsbolle en hvedebolle tilsat rosenvand.
I senere versioner fra 1800-tallet bages fastelavnsbollen også med rosiner, appelsinskal og kardemomme.
Hvis der skal flødeskum i din fastelavnsbolle, kan du formentlig takke svenskerne.
Wienerbrødsdejen er derimod en dansk opfindelse, trods det østrigsk klingende navn. Det er nemlig en dansk variant af dejen fra wienercroissanter.
Men hvad er så en RIGTIG fastelavnsbolle?
»Det er i virkeligheden et individuelt begreb, og det handler mere om, at vi gentager, det vi plejer, og spiser det vi fik i vores barndom,« sagde Caroline Nyvang, seniorforsker fra Dansk Folkemindesamling på Det Kongelige Bibliotek, til Videnskab.dk
Kilde: Videnskab.dk
Kommentarer