Næstved By

Lad os turde at sige ja

Se billedserie

Skrevet af: Iben krog

Af Iben Krog, folketingskandidat for Venstre på Lolland og i Sjællands Storkreds
Vi skal til valg i dag, og jeg håber, at flest muligt vil benytte sit privilegie til at stemme. Jeg har deltaget i mange debatter om forsvarsforbeholdet. Og den seneste tid har jeg talt med mange af jer om forsvarsforbeholdet på både gader, Døllefjelde Musse Marked og Roskilde Dyrskue.
Mange virker efterhånden til at have besluttet sig – og godt for det. Det vigtigste er at tage stilling, og at vi i et demokrati respekterer uenighed.
Men til de af jer, der endnu ikke har besluttet jer for, hvor I skal sætte krydset i dag, så har jeg en anbefaling: Stem JA!
Jeg anbefaler at stemme ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, da det giver Danmark mulighed for at samarbejde med vores nabolande om at beskytte os selv og at bidrage til en sikre verden. Danmark er det eneste land i EU, der ikke er med i forsvarssamarbejdet, og det synes jeg er en skam, for det gør det svært for os at bidrage.
Jeg er stolt over vores europæiske samarbejde, men er da ikke blind for EU’s fejl og mangler. Jeg synes også, at EU af og til blander sig i for meget – senest den danske barselslovgivning, som jeg mener bør være et familieanliggende og ikke et EU-anliggende.
Men jeg synes i allerhøjeste grad, at EU giver mening, når det kommer til at løse grænseoverskridende udfordringer – og det må man sige, at sikkerhedspolitik er. Danmark er et lillebitte land. Vores sikkerhed sikres ude i verden, og det kan vi ikke klare selv. Derfor giver det så god mening, at vi er medlem af Nato, der sikrer vores territoriale sikkerhed. Og derfor mener jeg, at det også giver god mening, at vi skal være medlem af EU’s forsvarssamarbejde, der fokuserer mere på de fredsbevarende aktioner.
For to uger siden havde jeg æren/frygten af at deltage i en debat på Guldborgsund biblioteket med selveste Pia Kjærsgaard. Emnet var selvfølgelig forsvarsforbeholdet. Her blev Pia Kjærsgaard ved med at postulere, at der var en konflikt mellem at være medlem af både Nato og EU’s forsvarssamarbejde. Men det passer simpelthen ikke. Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har selv været ude at sige, at Nato påskønner, at EU tager mere ansvar for egen sikkerhed. Og i Tv-debatten på TV2 søndag aften slog forsker og ekspert, Rebekka Adler Nissen, fast, at der er samarbejde og arbejdsdeling mellem EU og Nato. Nato står for territorialforsvar, mens EU står for de mere blødere missioner som fredsbevarende styrker før eller efter en krig.
Jeg er gået ind i politik for at turde tænke i både/og. Både landbrug og bæredygtighed. Både læger på sygehuse og praktiserende læger. Både by og land.
Lad os også i dag turde at tænke i både/og, når vi sætter vores kryds. Lad os turde at engagere os i at skabe sikkerhed ude i verden sammen med både Nato og EU. Lad os turde at stemme ja.

Dette er et læserbrev indsendt af Iben krog. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer