Samfund

Kræftrådgivningen i Næstved – find støtte og fællesskab

Medarbejderne i Kræftrådgivning Næstved. Fra venstre: Rådgiver Tine Ramskov Larsen, rådgiver Dorthe Andersen, rådgiver Thea Baggesen, rådgiver Linda Resen, rådgivningsleder Anne Vibeke Steffens. Forrest: rådgiver Janne Hovgaard Rasmussen og administrativ medarbejder Helle Grøn. Fremsendt foto

Kræftrådgivningen i Næstved – en åben rådgivning med gratis tilbud.

Af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.

Har du kræft? Eller er du pårørende til én med cancer?

“Alle, der er berørt af kræft, er velkomne til at kigge forbi. I huset kan du deltage i en række forskellige aktiviteter, få rådgivning, møde andre, der er berørt af kræft, eller drikke en kop kaffe.”, skriver Kræftens Bekæmpelses Kræftrådgivning i Næstved på deres hjemmeside. Rådgivning, kurser og aktiviteter for kræftpatienter, pårørende og efterladte er gratis.

Du kan komme uden forudgående aftale både i rådgivningens åbningstid, som er mandag til torsdag klokken 10-16 og fredag 10-13. Der er indkørsel og indgang fra Herlufvænge og 10 parkeringspladser på højre side. Du får en digital parkeringstilladelse i Rådgivningen.

Det er også muligt at bestille tid til rådgivning både i og uden for den almindelige åbningstid. Kontakt centret på naestved@cancer.dk eller 7020 2646.

Hvis du er kræftpatient, pårørende eller efterlevende har du mulighed for at tale med en rådgiver enten alene, sammen med din partner eller med hele familien. Du kan deltage i deres kurser og aktiviteter eller være med i en samtalegruppe med andre, der har kræft inde på livet. Du er også altid velkommen til bare at kigge forbi og få en kop kaffe eller te, hvis du fx har ventetid sygehuset.

Du har også mulighed for rådgivningssamtale i Maribo, Slagelse og Nykøbing Falster, og du kan få rådgivning over telefon eller videosamtale (Teams).

Samtaler og grupper

Der findes mange netværksgrupper under Kræftrådgivningen i Næstved.

  • Har du børn i alderen 8-12 år, kan de deltage i en støttegruppe, hvor der deltager andre jævnaldrende børn.
  • Rådgivningscentret tilbyder voksne, der har mistet en nærtstående at deltage i en sorggruppe.
  • Her er en ungegruppe for 16-25-årige, der har mistet eller har en terminal syg forælder.
  • En anden gruppe henvender sig til kræftramte 18-50-årige, hvor oplevelser, erfaringer og idéer deles.
  • Mænd med eller efter kræft mødes den sidste torsdag i måneden, hvor de spiser sammen, hører oplæg og laver aktiviteter.
  • Senfølger Netværket er en åben gruppe, hvor man ikke behøver at tilmelde sig. De erfaringsudveksler i forhold til senfølger efter kræft og taler om både fysiske og mentale udfordringer.
  • Lungekræft-netværket mødes én gang om måneden og taler om den alvorlige sygdom.
  • Bor du alene og har kræft, kan Fællesspisningsgruppen være en mulighed. Og er du færdigbehandlet for kræft, kan du træne med Selvtrænergruppen hver tirsdag med efterfølgende kaffe.
  • Der er også en gruppe, der mødes online. Er du pårørende, kræftramt med frygter du tilbagefald, bor du alene og har kræft og/eller er du engelsktalende, så er det måske noget for dig. Tilmeld dig på www.cancer.dk/onlinegrupper

Kurser og foredrag

Rådgivningscentret afholder foredrag og kurser til oplysning og støtte for personer med kræft.

Således holder overlæge Eva Ellebæk fra Herlev Hospital foredrag om immunterapi mandag den 19. maj klokken 16 til 18.

Navigator

Har du svært ved at overskue dit kræftforløb, kan det måske hjælpe dig at få en frivillig Navigator tilknyttet. Navigatoren kan hjælpe dig med at forstå din sygdom, lytte til dig og støtte dig i at komme videre på rette kurs https://www.cancer.dk/faa-raadgivning/kraeftraadgivninger/navigator/

Tilbud uden tilmelding

Kræftrådgivningen har en del tilbud, hvor du bare kan dukke op uden at tilmelde dig først, da de godt ved, at med kræft er det svært at planlægge sin tid, når man ikke ved, hvordan man har det den dag.

  • Mandage kl. 11.00-12.00 tilbyder mindfulness-instruktør, Tine Ramskov Larsen, en guidet tur med meditative øvelser.
  • Torsdage kl. 11.00-12.00 er der mulighed for at dyrke yoga i Rådgivningscentret. Her fokuseres på bevægelighed, åndedræt og ro.
  • Torsdage kl. 13.30 har du mulighed for at gå tur i den nærliggende Herlufsholm Skov sammen med andre kræftramte.
  • Torsdage kl. 14.30-16.00 er der torsdagscafé, hvor livet vendes over en kop kaffe.
  • Onsdag den 27. august 2025 kl. 16.30 kan du danse dig glad og energisk under vejledning af danseinstruktør Anne Vibeke.

Skriftlig og mundtlig rådgivning via Kræftlinjen

Du kan skrive sammen med en læge, sygeplejerske, socialrådgiver eller psykologer på chatrådgivningen mandag til fredag 9-21 og 12-17 i weekenden. I samme perioder kan du ringe 8030 1030 og få mundtlig rådgivning med chatrådgiverne. Oplysninger behandles fortroligt.
Du kan også sende en e-mail på info@cancer.dk til Kræftens Bekæmpelse.

Du er velkommen til at ringe til Kræftlinjen, hvis du har brug for rådgivning uden for Kræftrådgivningens åbningstid.

Patientforeninger

Der findes patientforeninger inden for mange forskellige grene af kræft. Du kan finde foreninger med fokus på prostata (PROPA), brystkræft, modermærkekræft, kræft i bugspytkirtel, hals og mundhulekræft, underliv og hjerne på https://www.cancer.dk/faa-raadgivning/patientforeninger/?take=21 . En forening har børn som deres hjertesag. De forskellige patientforeninger tilbyder hver især rådgivning og ofte også netværksgrupper og aktiviteter.

Kræftrådgivningen Næstved

  • Kræftrådgivningen, Ringstedgade 71, 4700 Næstved – tæt på sygehus og station.
  • Åbningstid mandag-torsdag kl. 10.00-16.00, fredag kl. 10.00-13.00
  • Telefon 7020 2646
  • E-mail: naestved@cancer.dk
  • Du kan også følge Kræftrådgivningen i Næstved på facebook og på www.cancer.dk

Fakta

  • 83 procent af alle danskere med en kræftdiagnose overlever deres sygdom i mindst ét år. To ud af tre med kræftsygdom overlever fem år eller mere. Overlevelsesraten er steget støt igennem de seneste 15 år for både mænd og kvinder pga. bedre diagnostik og behandling.
  • Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger.
Frivilligcenter Næstved. Fremsendt foto

Dette er en lokalnyhed indsendt af Frivilligcenter Næstved. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

 

Kommentarer