Herlufmagle

Konservative slår tre møder sammen

Den 24. august blev Rune Kristensen og Anette Brix opstillet som nummer et og to på den konservative liste samtidigt med, at Helge Adam Møller blev opstillet til regionsrådet. Nu skal placeringen af de resterende 20 kommunalvalgkandidater afgøres på et maratonmøde, hvor der også skal vælges vælgerforeningsbestyrelse og folketingskandidat.

Den 13. juni 2021 afholdes generalforsamling, opstillingsmøde vedrørende folketingskandidat samt opstillingsmøde til kommunalvalget i Det Konservative Folkeparti i Næstved ved ét stort møde på Gunderslevholm. Alle tre møder har været udskudt på grund af coronasituationen.

Den 11. juni hæves forsamlingsforbuddet for indendørs arrangementer fra 50 til 100, og to dage senere afholder den lokale konservative vælgerforening både generalforsamling og to opstillingsmøder.

”Vi har ventet i spænding, men har ikke turde gennemføre møderne, da vi har fået en hel masse nye medlemmer i den seneste tid og vi har simpelthen været bange for, at vi blev nødt til at afvise nogen til et demokratisk valg.
Vi har også måtte aflyse blandt andet et besøg på Christiansborg.
Derfor glæder vi os nu til, at vi endelig kan mødes igen” siger Jesper Gleitze Nielsen, der som formand for vælgerforeningen selv er på valg på dagsordenens første del.

Kampvalg

Når først den nye bestyrelse er valgt, står programmet på kampvalg mellem to dygtige kvinder, der begge ønsker at blive lokal folketingskandidat i Næstvedkredsen.
”Vi er meget privilegerede, at der er fremgang i målingerne, så der er faktisk en god chance for, at den der løber med posten, kommer i Folketinget som repræsentant for Næstved”, siger Jesper Gleitze Nielsen.

De to kandidater er den 22-årige jurastuderende Regitze Harslund Sancoeur og den 30-årige selvstændige kommunikationsrådgiver Louise W. Lindhagen.
Begge er bosiddende i Næstved Kommune.
Vinderen af afstemningen afløser Mads Andersen, der som bekendt sidder i Folketinget i dag som suppleant.
Han måtte afgive kredsen, da partiets vedtægter blev ændret til, at man kun må være opstillet i to kredse.

22 kandidater

Som sidste programpunkt forestår opstillingen til kommunalvalget. Her er listens nummer et og to allerede blevet besat af henholdsvis Rune Kristensen og Anette Brix.

”Vi stiller med hele 22 kandidater – fra hele kommunen og i alle aldre. Vi er meget glade for, at så mange vil stille sig til rådighed for lokaldemokratiet og vores parti. Jeg oplever en stor kampgejst fra kandidatholdet og en vilje til at kæmpe for at Næstved bliver mere grøn og mere erhvervsvenlig” siger den konservative borgmesterkandidat Rune Kristensen.

22 kandidater er blot to kandidater mindre end byens største parti, Socialdemokratiet, og hele ni flere end liste C opstillede ved kommunalvalget i 2017.

Hele listen offentliggøres efter opstillingsmødet.

 

Kommentarer