Næstved By

Kære Andreas Pourkamali – Ingen “privat aktør” her

Lejrchef Ole Mørkeberg på De Hvide Svaner Camping svarer igen på Andreas Pourkamali´s udtalelser om "indirekte støtte til en privat aktør" Foto: De Hvide Svaner Camping.
Skrevet af Lejrchef Ole Mørkeberg.
Som lejrchef på De Hvide Svaner Camping, men også som en del af Danmark Dejligst Karrebæksminde, er jeg nødt til at komme med lidt kommentarer og facts til en artikel bragt af Sn.dk den 14/5-22 omhandlende kulturudvalgets bevilling til Danmark Dejligst Karrebæksminde, og ikke mindst formand for kultur- og idrætsudvalget i Næstved Kommune Andreas Pourkamali´s  (B) udtalelser om “indirekte støtte til en privat aktør”.
Da Danmark Dejligst første gang blev afholdt i Karrebæksminde, var det på Stejlepladsen på Lungshave.
Udover udfordringer med at få alt det store udstyr på plads på øen, så var udgiften til etablering af bla. strøm, vand og kloak tæt på kr. 50.000.-
I kraft af min forbindelse til De Hvide Svaner, spurgte vi derfor ejeren af campingpladsen, Saltø Gods, om de ville være interesseret i at lægge plads og faciliteter til arrangementet med de gode formål.
Og sådan har det været i 2017-2019, og var også planlagt til 2020 og 21, men måtte aflyses pga. Covid-19.
Og ja –  De Hvide Svaner er en privat aktør. Og det er en privat aktør, som  stiller sine faciliteter så som pladsen hvor festivalen afholdes, parkering, toiletter, incl. toiletpapir, papirhåndklæder, håndsprit samt ikke mindst rengøring, pool, m.v. gratis til rådighed for Danmark Dejligst gæster.
Strøm til scenerne, boderne, m.v. betales også af pladsen.  Det er grunden til, at De Hvide Svaner Camping er en af hovedsponsorerne bag festivalen.
At kalde det “indirekte støtte” betragter jeg som en sandhed med modifikationer, som jeg ikke kan genkende.
Vi får en reklameværdi ud af at lægge plads til, men vi har bestemt ikke indtægter direkte affødt af festivalen som bare tilnærmelsesvis nærmer sig udgifterne.
Men det er heller ikke tanken.

Tanken er, at vi som campingplads kan hjælpe en knaldgod ide videre, ved at stille vores faciliteter gratis til rådighed for Danmark Dejligst Karrebæksminde.

Jeg tror ikke at Andreas Pourkamali har sat sig helt ind i hvad Danmark Dejligst Karrebæksminde er sat i verden som forening for: At skabe mulighed for, og i samarbejde med lokale foreninger, at skabe en festival hvor alle er velkomne, uanset samfundslag og indkomst.
Derfor er det gratis at være gæst til festivalen, dvs. ingen entre, og dermed også sagt, alle omkostninger, inkl. honorarer til musikere, som skal tjenes ind via salg af mad og drikke, og lokale sponsorer.
Sidstnævnte hænger i øvrigt ikke lige på træerne.
Derfor er det vigtigt at Næstved Kommune støtter op om arrangementet, som er stablet på benene af lokale ildsjæle.
Efter festen skulle der gerne være et overskud til aflønning af alle de lokale foreninger som heldigvis gerne vil deltage, så de får lidt ekstra indkomst til deres foreningskasser.
I 2019 støttede DKD Karrebæksminde derudover julemærkehjemmet i Skælskør, som via festivalen kunne sende alle de skønne unger på en gratis weekendoplevelse udover hvad de er vant til.
I 2020 var det planen at en del af overskuddet skulle gå til Svovlstikkerne i Næstved med et lignende arrangement, pga. Covid-19 aflysninger i 20 og 21 er det så planlagt til gennemførelse i 2022.
Og som en ekstra bonus: Ved at afholde festivalen hos den “private aktør”, så slipper selve Karrebæksminde/Lungshave/Enø for den ekstra belastning festivalen vil give i form af store køretøjer, støj, ekstra trafik og parkeringsproblemer i et i forvejen presset område i sommerferien.
Denne ene dag kan alle begive sig den anden vej på gåben, cykel eller bus.
Lejrchef Ole Mørkeberg.
De Hvide Svaner Camping.

Kommentarer