Næstved By

Jul i Grønnegade

Endnu en gang åbner Grønnegades Kaserne Kulturcenter dørene til deres hyggelige juleweekend, Jul i Grønnegade. Her bydes på julemarked og gratis oplevelser i det hyggelige og historiske område i hjertet af Næstved. Der er gratis adgang den 6.-8. december.

Der er noget for en hver smag til Jul i Grønnegade. Jul i Grønnegade er nemlig ikke bare det spændende og stemningsfyldte julemarked i Gl. Ridehus. For mens der bliver handlet med årets vine, håndlavede sæber, hæklet julepynt, glaskunst og mange andre spændende varer, kan man få en tur på en pony eller køre med hestevogn gennem byen, spise lækkerier på Lave Ridebane, eller gå i den hyggelige julestue i Musikstalden.

-Vi forsøger at skabe en juleoplevelse der byder på noget for enhver, fortæller kulturcentrets leder John Nørbjerg, inden han uddyber hvordan Jul i Grønnegade adskiller sig fra andre julemarkeder. -Det skal være en oplevelse at komme til Jul i Grønnegade, og ikke bare som at komme ind i en ”højtids-butik” hvor det kun handler om at købe og sælge julevarer.

Derfor er julestuen i Musikstalden også i fokus når juleweekenden skal planlægges. For hvert år byder på nye oplevelser, blandt de faste gengangere. Årets nyhed er balletbørnene fra Birgits Dans der viser deres juleforestilling om lørdagen. To gange låner de scenen i Musikstalden, hvor Julemanden ellers residerer og skuer ud over aktiviteterne.

Henover weekenden er der masser af aktivitet i de tidligere stalde. Hvad enten man er til modeljernbaner, brætspil, Lego-leg og udstilling, eller har lyst til at bygge et nissehus i søde sager med Børnekulturhuset, så er Musikstalden et must at besøge.

Mertz og Mentz
Hele staldanlægget er faktisk i sving, for Grafik Galleriet har åbent som i alle andre weekender, og viser deres spændende udstilling med værker af Albert Mertz. I den anden ende finder man Det Historiske Hjørne, hvor den populære Major Mentz fortæller om dragoner og husarer både lørdag og søndag.

Der er gratis adgang til Jul i Grønnegade. Du skal kun have penge op af lommen, hvis du falder for udstillernes varer, eller du bliver fristet af maden og æbleskiverne.

Når Jul i Grønnegade lukker ned fredag og lørdag, slutter juleriet på Grønnegades Kaserne Kulturcenter dog ikke. I Ny Ridehus spiller årets julekoncerter med henholdsvis Sing Sing Sing om fredagen, og det hyperpopulære Christmas Gospel hvor Anders Blichfeldt står i front, stærkt bakket op af Andrews Sisters og Jønssons Fristelser. Begge koncerter kræver billet, der kan købes på www.gkkultur.dk

Kommentarer