Næstved By

Jubel over nye uddannelser til Region Sjælland

Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig også over de øvrige nye uddannelser, der er på vej til regionens yderområder.

Nye uddannelser til læge, radiograf og jordemoder er på vej til Region Sjælland. – Det betyder, at flere unge kan få en uddannelse her i regionen, og at vi i højere grad kan sikre fremtidens medarbejdere til vores sygehuse, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Uddannelses- og forskningsministeriet har i dag præsenteret en politisk aftale om bedre uddannelsesmuligheder i hele landet. Med i aftalen er uddannelser til læge i Køge, radiograf i Næstved og jordemoder i Slagelse. Desuden kommer der ny uddannelser til pædagog i Holbæk, arkitekt i Kalundborg og tekniske uddannelser på Lolland-Falster, blandt andet i forbindelse med Femern-byggeriet.

Region Sjælland kan også se frem til i alt 300 nye uddannelsespladser på velfærdsuddannelserne.

– Vi har i Region Sjælland kæmpet for at få en fuld lægeuddannelse og en radiograf-uddannelse her til regionen. Det er stor glæde, at der også er en uddannelse til jordemoder på vej, siger Heino Knudsen.

– Vi ser nu frem til samarbejdet med Københavns Universitet, Professionshøjskolen Absalon og regeringen om den videre implementering af den politiske aftale om sundhedsuddannelserne, siger Heino Knudsen

Regionsrådsformanden glæder sig også over de øvrige nye uddannelser, der er på vej til regionens yderområder.

– Det er vigtigt, at vi udnytter potentialet fra byggeriet af Femern-forbindelse til at etablere nye uddannelser for de unge på Lolland-Falster, hvor færre unge uddanner sig. Alt i alt giver dette et Danmark i bedre balance, siger Heino Knudsen.

I Region Sjælland er det noteret med tilfredshed, at det i aftalen anerkendes, at det koster mere at drive uddannelse uden for landets største byer.

Kommentarer