Erhverv

Jens Ranneries Auto i Næstved slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko

Jens Ranneries. Pressefoto

70 procent af de kommende års bilkøbere forventer at vælge en elbil. Herskende myter om, at elbiler ikke har brug for service, får nu alarmklokkerne til at ringe hos Jens Ranneries Auto i Næstved.

Ovenpå et rekordhøjt elbilsalg i 2023 viser en ny undersøgelse fra Bilbasen, Elbilkøberne 2024, at 70 procent af de danskere, der forventer at købe en bil inden udgangen af 2025, regner med at vælge en elbil.

– Vi kan nu se, at langt størstedelen af forbrugerne har besluttet sig for en elbil inden for en overskuelig fremtid. Vi ser også, at der nu for alvor også er begyndt at blive handlet en del brugte elbiler, hvor det for relativt kort tid siden primært var nye eller næsten nye, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen.

Selvom det generelt er en positiv udvikling, at der i de kommende år kommer markant flere elbiler på vejene, fravælger mange elbilejere regelmæssig service af bilen. Det får Jens Ranneries, der er indehaver hos Jens Ranneries Auto i Næstved, til at råbe vagt i gevær. Ifølge ham har mange elbilejere nemlig en opfattelse af, at elbiler ikke skal vedligeholdes i samme grad som benzin- og dieselbiler, og derfor skipper mange den regelmæssige service.

– Vi får ofte kunder ind, som ikke har taget højde for vedligeholdelse af deres elbil, og det kan medføre en sikkerhedsrisiko. Mange af elbilens dele som for eksempel bremser skal stadig vedligeholdes efter samme standarder som ved benzin- og dieselbiler, påpeger Jens Ranneries.

Elbilkøberne 2024 viser også, at det er den grundlæggende opfattelse hos 84 procent af de adspurgte, at en elbil er billigst at eje på sigt. For at det skal holde stik, er regelmæssig service ifølge Jens Ranneries dog nødvendig.

– Det kan selvfølgelig betale sig at være på forkant med sin bils vedligeholdelse. Både i forhold til sikkerhed og for at undgå dyre reparationer i fremtiden, siger Jens Ranneries

 

Kommentarer