Jacobsens Bageri i finalen om Danmarks Bedste Brød
Henrik Bornemann Jacobsen fra Jacobsens Bageri, Næstved, er efter indledende runde i kampen om at lave Danmarks Bedste Brød og Kage nu videre til finalen, der afvikles på Rådhuspladsen i København tirsdag den 3. oktober.
Konkurrencerne, der har været afviklet siden 2001, arrangeres af Bager- og Konditormestre i Danmark og trækker rigtig mange deltagere fra hele landet. I år var ikke mindre end 380 brød og kager tilmeldt de 7 kategorier. I kagekonkurrencen stod dysten i kategorierne Bagt Tærte, Kransekagestykke og Tørkage, mens brødkonkurrencens kategorier fordelte sig på Specialbrød, Rugbrød, Fuldkornshvedebrød og Madbrød/Ready to eat..
Ved indledende runde, der fandt sted i henholdsvis Odense tirsdag den 5. september og Køge torsdag den 7. september, har fire juryer, hver bestående af tre fagligt kompetente dommere, nu fundet landets 10 bedste produkter i hver af de 7 brød- og kagekategorier.
Disse finalebrød og kager er nu klar til at blive bedømt af nye juryer inden de endelige vindere kan kåres. Dette sker ved et stort anlagt offentligt finalearrangement på Rådhuspladsen i København den 3. oktober 2017.
Jacobsens Bageri gik videre til finalen i Kategorien Rugbrød hvor Henrik Bornemann Jacobsen deltog med Mangekernet Rugbrød (Flerkorns rugbrød). Han venter nu spændt på finaledagen på Rådhuspladsen med håbet om, at Jacobsens Bageri efterfølgende kan bryste sig med at have Danmarks Bedste Rugbrød.
Indtil den endelige afgørelse den 3. oktober kan Næstveds indbyggere få smagsprøver på og købe de finaleklare rugbrød hos Jacobsens Bageri.
Kommentarer