Indbydelse: Et 50 års jubilæum skal da fejres
Fredag den 30. juli er det 50 år siden at brødrene Bo og Bjarne Nielsen gik i kompagniskab og blev Næstveds førende inden for diskoteker og værtshuse. Det skal fejres, og det bliver det fredag med en fest på Landsbypubben, hvor alle er inviteret.
Skrevet af Birgitte Grejsen Møs.
Rigtigt mange i Næstved kender til Landsbyen, Admiralen, Landsbypubben og Showboat i Karrebæksminde.
Nok ikke den yngre generation; de har måske hørt mor eller far nævne navnene, men ellers kender de ikke til de liflige år, hvor mange af datidens unge mødte deres udkårne, kyssede for første gang, eller i det hele taget bare festede igennem på et af de fire ‘gå-i-byen’-steder.
Det var brødrene Bo og Bjarne Nielsen, der dengang fik nattelivet i Næstved til at blomstre. På fredag er det 50 år siden, det hele startede, og Næstved Netavis har besøgt Bjarne Nielsen i anledning af jubilæet.
Restauratører ved en tilfældighed
Det hele startede tilbage i 1971. Bo Nielsen passede Landsbypubben for brødrenes far, og i et års tid arbejdede han, så at sige, dag og nat. Bjarne, som på daværende tidspunkt var redaktionssekretær på Politikken, sendte Bo og hans venner afsted på en tiltrængt ferie, mens han selv tog tjansen på Landsbypubben.
– Jeg lagde dengang mærke til stedet overfor. Man kunne høre orgelmusik fra stedet, som hed ‘Rytterkroen’, men der kom aldrig nogen mennesker ud der fra, fortæller Bjarne Nielsen.
Da Bo kom hjem fra sin ferie, lå ugens omsætning og regnskab pænt lagt i kuverter på bordet, og Bjarne fortalte broren om sine observationer.
– Jeg sagde til Bo, at inden jeg tog hjem, måtte vi besøge genboen for at se, hvad der var gang i. Jeg husker, at der kun var ejeren, en servitrice og to gæster derinde. Den ene gæst snorksov, og den anden var stangberuset. Og manden, som spillede orgel, var sendt hjem på grund af manglende gæster, fortæller Bjarne Nielsen og fortsætter:
– Det var af ren nysgerrighed, vi besøgte stedet, og indehaveren fortalte os en masse, som vi ikke rigtig kunne bruge til noget, andet lidt hyggesnak. Vi forlod stedet, og efterfølgende snakkede vi faktisk ikke mere om oplevelsen eller stedet.
Efter et halvt års tid ringede Bo og fortalte broren, at han havde modtaget en salgsopstilling på adressen Grønnegade 2, på hele ejendommen samt restauranten.
– Det var vi begge var lidt forundrede over, husker Bjarne Nielsen.
Brødrene blev dog enige om at sende et bud, som lå en hel del under den ønskede salgspris.
– Så havde vi da i det mindste reageret på ejendomsmæglerens henvendelse. Det var jo slet ikke noget, der var med i vores fremtidsplaner, siger Bjarne.
Men kort tid efter blev han igen ringet op af Bo, som denne gang kunne fortælle, at brødrenes bud var accepteret, og en slutseddel lå klar til underskrift. Så kunne Bo og Bjarne Nielsen kalde sig restauratører, og byens nye dansested fik navnet ‘Landsbyen’.
Succes fra dag ét
– Det var med bævende hånd, at vi skulle åbne Landsbyen, husker Bjarne.
– Vi vidste ikke rigtigt, hvad der vil ramme os, men alt omkring stedet, såsom hvem vi vil henvende os til, hvem vi skulle ansætte, samt arbejdsfordelingen mellem Bo og mig, var helt på plads, fortæller han.
Så da den 30. juli, som var dagen for åbningen, oprandt, væltede det ind med gæster.
– Der var pakket af mennesker, og vores koncept med et dansested med live musik var en kæmpe succes lige fra dag ét, siger Bjarne og smiler ved tanken.
Han havde fået lavet en aftale med Politiken om at få sin orlov forlænget med to år. Det betød, at han ville kunne gribe telefonen og få sit gamle job tilbage i den periode, hvis det blev nødvendigt. Man det blev det ikke.
50 år på godt og ondt
I sommeren 1973 købte brødrene det daværende ‘Corral’ i Karrebæksminde af Bente (Babias) og Orla Hauerberg og omdøbte stedet til ‘Showboat’.
I 1975 købte brødrene diskotek ‘Fængslet’ som havde adresse i Kindhestegade. En lokal tømmermester og en kommunalansat havde købt ejendommen og åbnet diskotek Butterfly. Men stedet var ikke helt den succes, som man havde forventet. Derfor byggede brødrene Nielsen stedet om, og åbnede Diskotek Admiralen.
I 1977 overtog brødrene Landsbypubben efter deres far. Bjarne ejer stadigvæk pubben som er forpagtet af Robert Hansen.
I 1982 købte brødrede Dansetten i Tivoli, som de drev frem til 2003, og i 1984 købte de Rådhuskroen, som de drev sammen drev frem til 1990.
I 1986 kom Bo og hustruen Mettes søn, Simon, til verden, og Bo ønskede mere tid sammen med sin familie. Bjarne købte derfor virksomheden af sin bror.
I 1992 købte Bo og Mette Hotel Kirstine, som de sammen drev frem til Bo’s død i 2008.
– Bo døde for 13 år siden. Som 60 årig skal man ikke dø, siger Bjarne tænksomt.
– Nu skal vi ikke snakke om noget, vi ikke kan ændre. På fredag er det 50 år siden, at vores eventyr for alvor startede i Næstved, og det ønsker jeg at markere med en fest på Landsbypubben. Mit håb er at se mange som muligt af det gamle personale samt vores trofaste gæster fra dengang, siger han og tilføjer:
– Alle er velkomne, men husk endelig at skrive INGEN GAVER – KUN FEST, afslutter Bjarne Nielsen med et smil på læben.
Start kl. 13.00 Jens K. og Company
Finn og Basse kl. 15.00
PLAYERS kl. 17.00
Kommentarer