Næstved By

Iderige Hindholm-elever opfinder klimaløsninger frem mod klimamøde for børn

Se billedserie

Skrevet af: Sofie Lomholt

Elever fra 3. klasse på Hindholm Privatskole er netop nu i gang med at opfinde løsninger på fremtidens klimaudfordringer som optakt til Børnenes Klimamøde i august. Et landsdækkende event, der hylder klimaideer fra elever landet over.
Selvom kalenderen kun siger juni har flere end 2400 elever allerede tilmeldt sig Børnenes Klimamøde, der løber af stablen i Lemvig den 19. august. Heriblandt 3. klasse på Hindholm Privatskole. I de seneste tre uger har de arbejdet med det tilhørende undervisningsforløb ”Fra klimaangst til klimahandling”, der klæder eleverne på med viden om klima og klimaforandringer, som de nu bruger til at opfinde egne løsninger på klimaudfordringer.

”Det har været rigtig spændende at lære om klimaudfordringer og selv at skulle løse nogle problemer” fortæller to af eleverne på Hindholm Privatskole.
Klimahandling giver håb

En af skolernes store udfordringer i forhold til at arbejde med klimakrisen er, at den ofte fremstår som skræmmende og uoverskuelig, men det forsøger undervisningsforløbet ’fra Klimaangst til klimahandling’ netop at gøre op med ved at fremhæve løsninger til at forebygge klimaforandringer, som kan inspirere eleverne i deres egne bud på løsninger.

Camilla Trommer, der er Dansk- og klasselærer i 3. klasse, fortæller, at forløbet har bidraget til nogle super gode refleksioner blandt eleverne.

”Jeg har oplevet stort engagement fra eleverne – med en lyst til at løse en global problemstilling udfra de muligheder, de har for at hjælpe. Små bidrag, der hjælper i det store billede”, fortæller hun.

Hun beretter samtidig, hvordan eleverne oftest tænker meget praksisnært i forhold til problemstillinger.
”Der er kommet et fint stykke arbejde ud af, at de er blevet bevidste om, at de selv har andel i at gøre verden til et bedre sted.” Lyder det fra Camilla Trommer.

Elevernes klimaideer hyldes
Børnenes Klimamøde bliver skabt sammen med eleverne, for mødet tager udgangspunkt i elevernes bud på klimaløsninger, som de selv udvikler på undervisningsforløbet og præsenterer på Børnenes Klimamøde i august.

”Det er vigtigt for os i Klimatorium at arbejde løsningsorienteret samt at inddrage borgerne og herunder særligt børn og unge. Børn er eksperter i at tænke kreativt og det er de mest fantastiske ideer vi bliver præsenteret for igennem Børnenes Klimamøde, fortæller Sarah Lund, projektleder i Klimatorium.

Stor opbakning til Børnenes Klimamøde
Det er tredje år i træk, Klimatorium afholder Børnenes Klimamøde for skoleklasser landet over, og de er tilfredse med, at der allerede nu er stor opbakning til både undervisningsforløbet og arrangementet.

“Vi er meget tilfredse med, at undervisningsmaterialerne når så bredt ud. Dels betyder det jo, at skolerne kan bruge formatet, men vigtigst af alt, at endnu flere børn får mere viden om klima og klimaforandringer”, siger Sarah Lund, projektleder ved Klimatorium.

Børnenes Klimamøde er gratis at deltage i, og det tilhørende materiale, der kan hentes digitalt, er delt op i tre moduler, hvor eleverne først bliver præsenteret for ny viden, som de skal arbejde med. Dernæst skal de arbejde med deres egne løsninger ud fra den viden, de har tilegnet sig, og til sidst samles alle elevernes løsninger til finalen på Børnenes Klimamøde.

Fakta
• Klimatorium – Danmarks Internationale Klimacenter står bag Børnenes Klimamøde og det tilhørende undervisningsforløb målrettet mellemtrinnet
• Børnenes Klimamøde afholdes 19. august 2022
• Undervisningsforløbet er gratis
• Det er stadig muligt at tilmelde sig Børnenes Klimamøde 2022 på klimatorium.dk

Billederne herunder er af elever, som er i gang med projektet. De hedder Anneli og Liv. Derudover er vedhæftet billeder fra børnenes klimamøde sidste år. De skal krediteres til Rikke Hougaard.

Dette er en nyhed indsendt af Sofie Lomholt fra Lomholt Kommunikation. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer