Magaxin

Hver anden holder sig på grund af skam over dårlig lugt

Foto: arkiv

Til trods for at vi alle sammen gør det, så vælger 47 procent af os at undlade at lave stort i forskellige situationer, fordi vi finder det pinligt. Det viser en ny undersøgelse. Toiletskam lever altså i bedste velgående i Danmark.

47 procent af danskerne undlader at gøre, hvad de skal på toilettet på grund af skam. Det viser en ny undersøgelse, toilet- og møbelproducenten Geberit har fået foretaget af YouGov. Undersøgelsen stiller skarpt på danskernes toiletvaner, og her står det blandt andet klart, at en sjettedel af os undlader at lave stort på arbejde, fordi vi synes, det er pinligt.

“Vores toiletbesøg er desværre stadig belagt med tabu, selvom det i virkeligheden er ligeså naturligt som at spise, drikke og sove. Og det er faktisk et problem, der er værd at tage seriøst. Vi ved fra mavetarm-specialister, at det kan holde på de dårlige bakterier og i værste fald give kronisk forstoppelse,” siger Nina Slothuus Nielsen, marketingchef i Geberit Danmark.

Det sted, hvor flest vælger at springe et stort toiletbesøg over på grund af skam, er på offentlige steder. Shoppingcentre, restauranter, cafeer og træningscentre er særligt pinlige steder at foretage stort toiletbesøg for danskerne.

Der findes faktisk en løsning

Ifølge undersøgelsen forsøger langt de fleste sig med forskellige metoder til at dække over lugten, når de skal videregive toilettet til eksempelvis en fremmed. 41 procent af os tyer til god gammeldags udluftning, mens 12 procent forsøger sig med at camouflere lugten med et spray deodorant.

Hos Geberit har man de senere år oplevet en stigende efterspørgsel på lugtudsugning til toiletter. I undersøgelsen svarer 63 procent af danskerne da også, at de kunne tænke sig et toilet, der fjerner dårlig lugt.

“Selvom lugtudsugning i toiletter har eksisteret i 12 år, er der stadig mange, der bliver overraskede over, at det findes. Men i disse år, og nok fordi problemet er relativt stort på især arbejdspladser, oplever vi, at flere og flere anskaffer sig toiletløsninger med lugtudsugning – enten i form af et helt nyt toilet eller ved at få installeret funktionen i deres cisterne,” fortæller Nina Slothuus Nielsen.

Skal man pege på, hvem der vil være mest tilbøjelig til at argumentere for at købe et toilet med lugtudsugning, vil det, ifølge undersøgelsen, med en vis sandsynlighed være kvinderne. Det er nemlig kun 17 procent af de danske kvinder, som er ligeglade med deres egen dårlige lugt efter et toiletbesøg. Hos mændene er det over dobbelt så mange – nemlig 34 procent.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udvalg af 1.000 danskere og udført af YouGov på vegne af Geberit.

Kommentarer