Næstved By

Hvad med forsvarsforbeholdet!

Ken Kristensen, folketingskandidat i Sjællands Storkreds for Venstre

Skrevet af: Ken Kristensen

Lige om lidt skal vi til afstemning om forsvarsforbeholdet. Ja man kan faktisk allerede nu brevstemme i forhold folkeafstemningen den 1. Juni 2022.

Vi lever i dag i en verden der er under konstant forandring. Det kræver udsyn men også forståelse for Danmarks identitet i et større perspektiv. Det kræver vi sikkerhedsmæssigt gør os nogle dybere liggende overvejelser om vores rolle fremadrettet. Overvejelser om hvorvidt vi bør være en del af et forsvarsfællesskab som vi i dag står udenfor. Vi har i mange år kæmpet for den frie og vestlige verdens værdier. Værdier hvor vi som mennesker alle er lige og folkeretten herunder et lands suverænitet ikke kan eller må overskrides eller trædes under fode.

Selvom vi er et lille land har vi stor værdi og dygtige kundskaber der efterspørges mange steder i verden. Hver gang vores udsendte er på arbejde i verdens brændpunkter høster de stor ros og anerkendelse. Det har jeg ved selvsyn konstateret på flere rejser rundt omkring i verdens brændpunkter.

Danmark står desværre i dag udenfor, når de forsvars- og sikkerhedspolitiske beslutninger træffes i EU. Det koster os vigtig indflydelse i afgørende sammenhænge.

I dag er der 21 europæiske lande som både er medlem af EU og NATO. Danmark er som følge af forsvarsforbeholdet det eneste af de 21 lande, som ikke er med i EU’s forsvarssamarbejde.

Vi har i Danmark siden 1993 måttet aktivere forsvarsforbeholdet mindst 189 gange. Dermed har vi ikke kunnet bidrage til missioner, som har haft betydning for fred og stabilitet.

Det er samtidig vigtigt at påpege, at Danmark ikke vil miste suverænitet, hvis vi stemmer ja. Ingen andre lande vil kunne tvinge Danmark med i militære EU-operationer. Den beslutning skal alene træffes af Folketinget.

I en foranderlig verden hvor ingen kender dagen i morgen er det vigtigt, at vi tager vores egen sikkerhed seriøst. Hvis ikke vi gør det er der heller ingen andre der gør det. Derfor er jeg ikke i tvivl når jeg skal stemme om forsvarsforbeholdet. Danmarks indflydelse bør gøres gældende som en naturlig del af et fremadrettet forsvarssamarbejde i EU.

Af
Ken Kristensen,
folketingskandidat i
Sjællands Storkreds for Venstre

Dette er et læserbrev indsendt af Ken Kristensen. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer