Holmegård

Holmegaard Værk genåbner og fejrer det med fri entré i åbningsugen til alle i Næstved Kommune

Holmegaard Værk åbner endelig onsdag 21. april – og fejrer det med fri entré i åbningsugen til alle i Næstved Kommune.

Når Holmegaard Værk efter lang tids utålmodig venten endelig kan genåbne onsdag 21. april, er det med en helt særlig gave til borgerne i Næstved Kommune.
Alle gæster, der foruden et gyldigt coronapas kan fremvise et sygesikringsbevis påtrykt et postnummer i Næstved Kommune får nemlig fri entré i hele åbningsugen fra onsdag 21. april til søndag 25. april.

”Vi fejrer, at vi åbner,” siger en glad og forventningsfuld Keld Møller Hansen, der er direktør for Museum Sydøstdanmark, som står bag museet.

”Vi ville allerhelst fejre åbningen med en kæmpestor fest med masser af inviterede, men når nu det ikke kan blive sådan, har vi valgt i stedet at give kommunens borgere en gave i form af fri entré til museet. Vi ved, at folk hungrer efter at komme ud og opleve noget efter at siddet isoleret derhjemme i mange måneder, og vi synes naturligvis, de skal komme ud og opleve deres egen lokalhistorie først,” siger han.

Venter på retningslinjer
De endelige retningslinjer for museernes genåbning bliver først meldt ud i begyndelsen af næste uge, men Keld Møller Hansen understreger, at museet kommer til at overholde alle myndighedernes krav.

”Vi lukker ikke flere gæster ind på museet ad gangen, end vi må, og vi har stadig ekstra fokus på afstand, afspritning og rengøring. Det er også derfor, vi giver gratis entré hele ugen, så gæsterne ikke klumper sig sammen i lange køer, og vi opfordrer dem, der har mulighed for at komme først på ugen, til at gøre det, i stedet for at vente til weekenden.”

Årskort til halv pris
Som et særligt tilbud i åbningsugen er det også muligt at købe sig et årskort til halv pris, der giver fri adgang til alle Museum Sydøstdanmarks museer i et helt år. For kun 150 kr. kan manforuden Holmegaard Værk også frit besøge Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Køge Museum og Møns Museum i perioden. På den måde bliver der rig mulighed for at få masser af kulturelle oplevelser i det sydsjællandske, når sommerferien igen i år formentlig kommer til at blive holdt under hjemlige himmelstrøg. Tilbuddet gælder for alle gæster, uanset om de bor i Næstved Kommune eller ej, og kan kun købes ved personligt fremmøde på museet.

Kunstnerduo i Hytte 68
De besøgende på Holmegaard Værk kan se frem til at opleve premieren på den helt nye særudstilling Smeltedigel, hvor kaffekopper, Kähler og kønsroller smelter sammen i nye og overraskende konstellationer. Bag udstillingen står de to kunstnere Pernelle Maegaard og Nina Maria Kleivan, som både sammen og hver for sig har skabt en række nye spændende værker i video, glas og keramik helt særligt til den gamle produktionshal Hytte 68 på Holmegaard Værk.

Praktisk info
I perioden 21. april-27. juni har museet åbent alle dage kl. 10-17. Torsdag kl. 10-21.
Restaurant Holmegaard har åbent for udendørsservering i museets åbningstid fra 21. april og åbner efter planen for indendørsservering 6. maj.

Kommentarer