Livsstil og forbrug

Hold budgettet for december måned med disse tre råd til julegaveindkøbet

Ofte udnytter vi ikke levetiden for elektronik som for eksempel brugte computere helt, før vi erstatter det. Artiklen indeholder link til annoncør. Arkivfoto.

Julens er glædernes fest. Den handler om familie, nærvær, kærlighed og traditioner. Men gaverne under juletræet afslører én ting, nemlig gaveræset, der hvert år kan få selv de bedste til at gå en økonomisk hård januar måned i møde. Men det behøver ikke at være dig i år.

Læs med her, og find ud af, hvordan du kan holde dit budget for december, mens du stadig kan lægge fede gaver under træet den 24. december.

En mands skrald er en anden mands guld

Brugt elektronik er det nye sort. Ofte udnytter vi ikke levetiden for elektronik som for eksempel brugte computere helt, før vi erstatter det. Derfor kan du med fordel købe en brugt computer frem for en helt ny. Det kan du også gå ud fra, når du skal købe dine gaver i år. Står der for eksempel computer på ønskesedlen, så fortvivl ikke. Du kan købe en brugt bærbar computer, der er så god som ny, men til det halve af prisen for en fabriksny computer. Hvis du køber en brugt computer fra en virksomhed, der specialiserer sig i at sælge brugt elektronik, er der flere fordele. For det første kan du være sikker på at få en brugt computer, der er tjekket for fejl og mangler, og er så god som ny. Ofte følger der også to års garanti med produkterne, ligesom mange har prisgaranti, så du er sikker på, du betaler den bedste pris for for eksempel en brugt computer.

Giv en oplevelse til den du holder af

Er du ikke typen, der er vild med at følge en ønskeliste? Så kan du måske vælge at finde en eller flere oplevelser, du kan give i gave til den, du holder af. For med oplevelser sammen, så føles gavens værdi mange gange større end den reelle udgift, især fordi oplevelsen oftest giver modtageren en masse værdifulde oplevelser med hjem. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke oplevelser, der kan ende under træet til jul. Det kan være noget så simpelts som en skøjtetur med bålhygge og varm kakao. Det giver en dag fyldt med hygge for meget få penge.

Den hjemmelavede smelter altid hjerter

Hvis dit budget er utrolig stramt i år, så kan du med fordel lave dine gaver selv. Kan du sy, hækle, strikke, tegne eller andet, så er det bare om at komme i gang. Hjemmelavede gaver kan tage tid, men de er det hele værd i sidste ende. De er billige og giver altid et smil på læben hos modtageren. Det er en sikker (billig) vinder.

Kommentarer