Erhverv

Har du hørt om kreditadvarsel?

Foto: Arkiv

Det er et register, du frivilligt kan melde dig til og fra, og som kan forebygge, at svindlere stifter gæld i dit navn. Markering om kreditadvarsel i CPR kan også være med til at sikre dig mod identitetsmisbrug.

Du skal selv indsætte eller fjerne markering om kreditadvarsel i CPR via selvbetjeningsløsningen på Borger.dk  
Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens borgerservice. Du skal være fyldt 15 år for at indsætte eller fjerne en kreditadvarsel i CPR.

Kreditadvarsel er en markering i CPR om, at du ønsker at advare mod, at der ydes lån og kredit i dit navn.
Virksomheder med en berettiget interesse kan få besked fra CPR om markering om kreditadvarsel.

En markering om kreditadvarsel vil være et signal til virksomhederne om at være særlig opmærksomme i forbindelse med deres identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit.

I mange tilfælde vil det være relevant at give afslag på lån eller kredit, fordi virksomheden har mistanke om, at den, der ønsker lån eller kredit, ikke er den, som vedkommende udgiver sig for at være. På den måde kan konkrete tilfælde af identitetsmisbrug forhindres.

Det er frivilligt, om en virksomhed ønsker at få besked om markering om kreditadvarsel fra CPR.
Mange virksomheder, som yder lån eller kredit, lider tab i forbindelse med identitetsmisbrug, så det vil også være i virksomhedernes interesse at modtage besked om markering om kreditadvarsel.

Mange virksomheder vil skulle tilrette egne it-systemer, før de kan tilgå oplysning om kreditadvarsel i CPR.
Effekten af en kreditadvarselsmarkering forventes således at stige i takt med, at virksomhederne tilretter deres it-systemer.

Myndigheder kan også få besked om markering om kreditadvarsel i CPR.

Du kan læse mere om kreditadvarsel på CPR-kontorets hjemmeside HER

 

Kommentarer