God smag af øl
Første streamede foredag i samarbejde med Bio Næstved, var en succes!
Her fortæller Kulturformilder Peter Bue Nissen om aftenen.
Tirsdag d. 25 september, var 77 tilmeldt til livestreaming foredraget om Øl i Bio Næstved. Ca. 60 mødte op.
Foredraget forløb med en god stemning blandt de tilstedeværende.
Vi kom omkring øllets historie, som startede i Egypten, og ikke mindst processen i ølbrygning, hvor hver ingrediens (byg, humle og gær) blev nøje gennemgået.
Før smagningerne af det egentlige øl, var der også små poser med f.eks. malt, som man kunne smage, før en øltype som matchede smagen.
Danske Ølentusiasters lokalafdeling – http://www.ale.dk/naestved – medbragte rigtige smage-glas til tilhørerne (i modsætning til plastik-kopper som ellers var distribueret). Tilhørerne blev forklaret alt fra hvordan en øl blev hældt korrekt op, til hvordan alkohol-procenten spiller ind på holdbarhedsdatoen, og ikke mindst hvordan man kender en porter fra en stout.
Vi (biblioteket) havde også en lille udstilling af bøger, som der blev slået lidt op i.
Velskænkede hilsner, – højt skum.
Vil du vide mere om øl, holde styr på hvilke øl der er gode – og hvilke du kan lide – så hent appen “Untappd”.
Vi glæder os til de næste foredrag i samarbejde med biografen. Næste foredrag er den 9. oktober. Denne gang handler det om kvantefysikkens forunderlige verden
Kommentarer