Debat og politik

Gaven som bliver ved at give

Minksagen bliver desværre ved og ved at give nye udfordringer. Opgaven med at destruere minkene har tilsyneladende ikke været håndteret særlig godt.

Da cluster-5 varianten af Corona opstod i juni 2020 på en minkfarm i Nordjylland kunne ingen vide, at sagen ville blive ved med kaste forkerte beslutninger efter sig.

Fjernelse af smitterisiko og sikring af folkesundheden betød forståeligt nok alt i begyndelsen.
I hastværk blev mink aflivet, så danskerne kunne beskyttes mod den farlige variant.

Seneste udvikling er, at alle tre-fire millioner mink med en vægt på 13 tons er ved at blive gravet op. Minkene – eller resterne af dem – skal brændes. De har været begravet i seks måneder, så de burde være smittefri.

Opgravningen er et resultat af, at et flertal i Folketinget har vurderet, at situationen med de nedgravede mink er uholdbar for lokalområdet.

Store midlertidige lugtgener og eventuelt potentielt forurenet grundvand er resultatet af nedgravningen. De kommende år vil nedsivningen blive kontrolleret og der vil blive etableret afværgeforanstaltninger.

Mink var inden Corona nok mest kendt som en dejlig kvalitetspels, som kunne gives i gave. Det billede er for danskerne ændret for altid.

Dette er et læserbrev indsendt af John Wennerwald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer