Tappernøje

Galleri: Markrace endte med mark- og bilbrand

Se billedserie Unge mænds hyggelige lørdag på en mark i Størlinge ved Tappernøje, endte med mark- og bilbrand.

Unge mænds hyggelige lørdag på en mark i Størlinge ved Tappernøje, endte med mark- og bilbrand.

Tekst og foto: Lars Ole Andersen 

Mændene havde lørdag eftermiddag hygget sig med markrace i gamle udtjente biler på en upløjet mark lidt uden for Størlinge. Under racet bryder en af bilerne af ukendte årsager i brand, og antænder samtidig bevoksningen på marken.

Hurtigt stoppes løjerne og samtlige deltager går i første omgang i gang med at få slukket marken. Og det lykkes, så kun et mindre areal på marken bliver flammernes bytte.

Anderledes går det med bilen hvor ilden tager mere og mere fat, og der ringes 1-1-2. Frem mod branden kan udrykningskøretøjerne med tydelighed se den sorte røgfane som stiger op fra marken i horisonten.

Indsatsleder Jan Pagter Simonsen som er den første fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning på stedet, kan direkte fra stedet informere om situationen til mandskabet i slukningstoget, om at der ingen yderligere fare er på færde, og at kun to røgdykkere skal være parate til at foretage slukningsarbejde.

Ved ankomst til stedet foretager de to røgdykkere slukning af bilen. Efterfølgende er det nødvendigt at fylde bilen med brandhæmmende skum for at sikre at der ikke sker en genantændelse af branden i bilen.

Kommentarer