Debat og politik

Fuld lægeuddannelse i Region Sjælland

Skrevet af: Anne Planck

For mere end 30 år siden, da man byggede det nye sygehus i Køge, var der rigtig mange, der rystede på hovedet.
De troede ikke, at det ville være muligt at tiltrække læger og andre faggrupper til et sygehus, der blev bygget på en bar mark uden for lands lov og ret.

Halvdelen af personalet kom fra det gamle Køge bysygehus, og den anden halvdel skulle rekrutteres udefra. Som ansat på sygehuset de første 6 år, oplevede jeg ikke, at der var nogen former for rekrutteringsproblemer.
Og så er det jo som bekendt heller ikke gået så ilde gennem årene. Sygehuset blev et af regionens akutsygehuse, og er sidenhen blevet universitetssygehus, og idag er man i fuld gang med at bygge sygehuset om til et tre gange så stort nyt supersygehus. Sygehuset er samtidig uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Siden 2019 har de lægestuderende kunne tage de sidste 3 år af deres uddannelse i Køge.

Så allerede fra næste år vil vi se de første nyuddannede læger her fra. Og de vil forhåbentlig både bosætte sig og få job i regionen.

Socialdemokratiet i Region Sjælland har arbejdet hårdt for at få en fuld lægeuddannelse i Region Sjælland. Og nu er det heldigvis lykkedes. Der er indgået en aftale med alle Folketingets partier om, at den fulde lægeuddannelse fremover skal kunne tages i Region Sjælland.

Fremtidens læger skal uddannes i Køge! Det gør helt sikkert vores region attraktiv og er medvirkende til at sikre regionens lægedækning i fremtiden.
Fra at være anset som en udørken, der ikke sås som et sted, der kunne tiltrække læger, bliver sygehuset i Køge nu centrum for uddannelse af morgendagens læger. Så alle fortidens betænkeligheder er gjort til skamme.

Anne Planck
Regionsrådskandidat (S)
Mikkelhøj 84
4736 Karrebæksminde

Dette er et læserbrev indsendt af Anne Planck. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer