Næstved By

For nu og for fremtiden – sænk EU’s højeste elafgift

Se billedserie

Skrevet af: Iben Krog

Af Iben Krog, folketingskandidat for Venstre i Sjællands Storkreds

Danmark har EU’s højeste elafgift. Det rammer de svageste, og det er dumt. Både nu og i fremtiden.

Priserne på elektricitet fløjet helt hen i vejret. Vi kan gøre vores for at spare. Sørge for, at vaskemaskinen først starter omkring 14-tiden, at opvaskeren kører om natten, og at skrue ned for temperaturen, selvom efterårets kommende kulde allerede mærkes. Uanset hvad vi gør, så kan de højere elpriser mærkes. Både hos os borgere og hos virksomhederne. Der skal jo være lys i lampen for at læse Sjællandske. Der skal være varme i ovnen for at lave lassangen. Og virksomhedernes produktionsanlæg skal køre for at holde hjulene i gang.

Derfor har jeg et klart budskab: sænk EU’s højeste elafgift.

De rakethøje elpriser er allerede nu et stort problem for mange, men jeg frygter desværre, at det bliver et endnu større problem, når vi går ind i vintermånederne.

Ikke alene bliver vejret koldere, hvilket betyder, at der skal også bruges mere el og energi. Derudover, så involverer vores hyggelige juletraditioner og dekorationer typisk også, at der gerne skal være tændte glødepærer overalt.

I udsigten til de stigende økonomiske problemer, må der skrues alvorligt på den danske elafgift. I Venstre forslår vi at afskaffe den helt.

Danmark har EU’s højeste elafgift, og hvis de stigende priser ikke var et stort nok problem, så gør afgiften det langt fra nemmere.

Elafgiften rammer skævt, da de høje elpriser + afgift selvsagt mærkes af dem, der har mindst. Det kan vi ikke være bekendt.

En afgift på elektricitet giver heller ikke meget mening på lang sigt. Vi er alle enige om, at vi gerne vil udfase fossil energi, hvoraf elektricitet skal komme i stedet for. Så bør vi da ikke brandbeskatte elektriciteten, når den skal erstatte den sorte energi – og fremadrettet kun bliver mere vedvarende i takt med vi opsætter flere solceller og vindmøller.

Så for nu og for fremtiden – lad os få sænket EU’s højeste elafgift.

Dette er et læserbrev indsendt af Iben Krog. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer