Næstved By

Flot søgning til lægeuddannelsen i Region Sjælland

Sjællands Universitetshospital oplever stor søgning fra de medicinstuderende fra Københavns Universitet. Godt studiemiljø og tæt kontakt til læger og patienter har gjort den lokale kandidatuddannelse populær.

Region Sjælland ja tak! Der er stor interesse blandt de medicinstuderende på Københavns Universitet for at tage en del af lægeuddannelsen i Region Sjælland. På bare et år har kandidatuddannelsen i medicin med base på Sjællands Universitetshospital haft tæt på 100 ansøgere til det nyetablerede uddannelsesspor. Det viser søgetallene til forårssemesteret, som netop er blevet gjort op.

Kandidatuddannelsen startede op i februar 2019 med 16 studerende. I denne ansøgningsrunde har 76 nye studerende søgt om optag på uddannelsessporet til forårssemesteret. Dertil kommer ti studerende, som er garanteret plads på 6. semester, fordi de allerede er i gang med lægeuddannelsen i Region Sjælland.

–    Vi vil have flere dygtige læger til sygehusene i Region Sjælland, og derfor er vi gået ind i samarbejdet med Københavns Universitet om at lave et spor af kandidatuddannelsen her hos os. Hos os får de studerende et godt studiemiljø med virkeligheden – patienter og uddannede læger –  tæt på. Det er helt unikt, og jeg er glad for, at de studerende har taget så godt imod vores Region Sjælland-model, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

–  Den store interesse for at blive uddannet og arbejde i Region Sjælland vidner om et reelt tilvalg fra de studerende. Det ser ud til, at vi i samarbejde er lykkedes med at indfri deres ønsker om dyb faglighed, kvalitet og stimulerende studieliv med dette spor. Uden de studerendes aktive deltagelse og det frugtbare samarbejde med Region Sjælland, ville sporet ikke have været en mulighed og have haft så stor succes på så kort tid, siger prodekan for uddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Hans Henrik Saxild.

Attraktive studieforhold og streaming af forelæsninger

Det første hold lægestuderende, der valgte kandidatuddannelsen i Region Sjælland, var på sidste år af deres kandidatuddannelse i medicin på Københavns Universitet. Fra foråret 2020 vil uddannelsen have studerende på 1., 5. og 6. semester med op til 24 studerende på hvert af de tre hold. 2., 3. og 4. semester vil blive udrullet i løbet af 2020 og 2021, og det bliver dermed muligt at tage hele kandidatuddannelsen i Region Sjælland. Region Sjælland-uddannelsen vil være fuldt udbygget i 2021 med plads til cirka 150 studerende.

På Sjællands Universitetshospital i Køge har de studerende deres egen afdeling i nybyggede lyse lokaler med alt fra studiekontorer til hyggeområder med bordfodbold og brætspil. Auditorieforelæsninger på Københavns Universitets medicinstudie foregår stadig på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, men streames så de kan følges fra Køge.

Særlige fordele

Som noget ekstra på kandidatuddannelsen i Region Sjælland tilbydes de studerende mentor-forløb, ophold i akutberedskabet, betalt sommerophold i almen praksis, forsknings- og ph.d. stipendiater og sammenhængende uddannelsesforløb med Klinisk Basisuddannelsen, udenom den ordinære lodtrækning, og adgang til Intro-stillinger i Region Sjælland.

Som noget særligt er alle studerende på Region Sjællands kandidatuddannelse i medicin sikret en plads på den kliniske basisuddannelse (KBU) i Region Sjælland. De får dermed dispensation fra den lodtrækning, som ellers kan sende dem rundt i hele landet. Herudover har Region Sjælland fået dispensation til årligt at tilbyde 20 studerende en introduktionsstilling efter deres KBU i regionen.

–   Senere er der også gode muligheder for, at de kan fortsætte uddannelsen til speciallæge i Region Sjælland. Det håber vi, at mange vil vælge at gøre. Det er attraktivt at bygge sin lægekarriere op her hos os, og vores kandidatstuderende er nok de allerbedste ambassadører vi kan få, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Fakta: Lægeuddannelsen i Region Sjælland

  • Medicinstuderende fra Københavns Universitet kan tage deres kandidatuddannelse i Region Sjælland
  • Første hold studerende startede i 2019
  • Sjællands Universitetshospital er base for uddannelsen. På sigt inddrages flere sygehuse.

Antal ansøgere til studiestart februar 2020:

1.semester: 16

  1. semester: 20
  2. semester: 40 (+10, der er garanteret plads)

 

Kommentarer