Kultur

Fladså Rideklub og Askov Ridecenter fejrede fastelavn

Både børn og voksne havde klædt sig festligt ud til fastelavnsfesten på Askov Ridecenter. Fremsendt foto

Fladså Rideklub og Askov Ridecenter fejrede forrige weekend fastelavn med tøndeslagning og ringridning.

Mange børn og familiemedlemmer var mødt op, da Fladså Rideklub og Askov Ridecenter søndag den 11. februar afholdte deres traditionsrige fastelavn med tøndeslagning og ringridning.

Dagen startede med tøndeslagning i ridehallen, og der blev ‘gået til makronerne’ for at få tønderne slået ned. Og da det lykkedes, så væltede masser af ‘snolder’ ud af tønderne – ikke til børnene, men til hestene, som kunne se frem at gumle sig igennem de mange gulerødder. Der var dog også masser af godter til deltagerne.

Deltagere i alle aldre kæmpede bravt i ringridningskonkurrencen. Fremsendt foto

Efter tøndeslagningen var der ringridning for alle helt fra tre årsalderen og opefter, hvor også handicaprytterne – selv de blinde – deltog. Nogle kunne tage ringen med hånden, mens de mere rutinerede brugte ‘spyd’.

Mange ringe blev taget, og selv i galoppen var det virkelig nogle dygtige ryttere, så der var skarp konkurrence om førstepladsen.

Mens rytterne kæmpede med tønder og ringridning, så kunne familie og venner hygge sig over en kop kaffe og en fastelavnsbolle.

Traditionen tro var der også præmier til de bedst udklædte.

Handicap er ingen hindring for at deltage i ringridning, når Fladså Rideklub og Askov Ridecenter fejrer fastelavn. Fremsendt foto

 

Kommentarer