Næstved By

Fire friske studerende indbyder til julearrangement på Næstved Gymnasium

Fire studerende fra bacheloruddannelsen ‘Leisure Management‘ i Roskilde, afholder julearrangement til fordel for Svovlstikkerne som en del af deres semestereksamen.

Søndag den 27. november åbner Næstved Gymnasium dørene op til et julearrangement, hvor både selveste julemanden, børnefamilier – ja, alle i Næstved Kommune – er inviteret med.

Zenia Steenbjerg Melau, som er fra Næstved, kender foreningen Svovlstikkerne fra sin hjemby. Efter en kort introduktion til sine medstuderende om foreningens arbejde, var alle i studiegruppen ikke i tvivl om, at det var her de ville lægge deres fokus.

De fire piger som er ansvarlige for arrangementet er Mille Suhr ,Zenia Melau. Natascha Jørgensen, og Olivia Christophersen. Privatfoto

Brænder for samfundets udsatte 

De fire studerende fortæller, at netop Svovlstikkernes måde at arbejde på falder helt i tråd med deres egen tilgang til frivilligt arbejde.

– Svovlstikkerne skiller sig ud for os ved, at det er en 100 procent nonprofit og frivillig organisation samt, at de julepakker, de donerer, er materielle og ikke blot et pengebeløb, som familier modtager, påpeger de.

– Vi brænder for at hjælpe udsatte familier i juletiden, og specielt i år mener vi, dette er relevant, grundet den stigende inflation som rammer dem, der har mindst, Vi vil også gerne inkludere flygtninge fra Ukraine i dette arrangement, og gøre vores for, at deres første jul i Danmark, trods begrænsede midler, bliver så god og hyggelig som muligt. Formålet er her fællesskab med udgangspunkt i juleglæden, men også integration og en håndsrækning i juletiden, lyder meldingen fra de fire studerende.

Kæmpe opbakning fra lokale butikker og virksomheder

Uden penge og materialer er det svært at gennemfører dette arrangement. Derfor har studiegruppen været ude for at fortælle om deres projekt, hvor det var let for dem at komme igennem med deres budskab og finde sponserer til projektet.

Pigerne retter en særligt tak til nedenstående virksomheder, som har bidraget materielt og finansielt:

 • Imerco HOME i Næstved Storcenter
 • Flying Tiger
 • Kop&Kande på Kanalvej
 • Spar Nord
 • Næstved Frivilligråd
 • Hyllested A/S
 • Mønsbank
 • TJ El-service
 • Fladså Elektrikeren
 • Conveyor technique A/S
 • Fonden Præstø Brand
 • AffaldPlus

Begejstret formand

Formand og stifter af Svovlstikkerne Christian Dreist, er begejstret for de unges initiativ, fortæller han til Næstved Netavis.

– Det faktum, at Svovlstikkernes frivillige forening kan inspirere de unge til glæden af at gå målrettet efter at hjælpe andre, som ikke har de samme midler og muligheder, som de fleste har, er noget af det mest berigende man kan gøre for andre, siger han og tilføjer:

– Der er flere privatpersoner, som afholder events til fordel for Svovlstikkerne, og det er vi meget taknemmelige over; men at vi også kan fange de unges interesse, det er da bare fantastisk. Så stor TAK herfra til de unge, og god fornøjelse med arrangementet på søndag.

Christian Dreist. Foto: Næstved Netavis.

Program for dagen

Dørene åbnes klokken 10.00.

Klokken 13 gæster julemanden arrangementet – måske der er lidt overraskelser med til børnene.

Klokken 14 og herefter fortsætter diverse juleværksteder.

Klokken 16 ønskes alle en GLÆDELIG JUL og tak for i år.

Under hele arrangementet vil det være muligt at købe gløgg, æbleskiver samt Næstvedkalenderen med 25 flotte gavebeviser til en samlet værdi af 2500 kroner.

Kommentarer