Næstved By

Ferieplanlægning stresser de unge

Når de unge danskere skal planlægge ferien med venner eller kæresten, kan det være en kaotisk affære. Rollen som “ferieplanlægger” stresser nemlig tre ud af ti unge, der svarer, at de typisk påtager sig ansvaret for at planlægge rejsen.

Det viser en ny undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk, der samtidig giver gode tips til, hvordan man kan undgå at blive stresset af ferieplanlægning.

De fleste forbinder ferie med afslapning og ro fra den hektiske hverdag. Men tiden op til ferien, hvor flybilletter og hotelovernatning skal bestilles, kan opleves som det stikmodsatte – især for de unge.

I en ny rejseundersøgelse fra momondo svarer flere end halvdelen af de unge danskere mellem 18-22 år, at de typisk påtager sig rollen som planlæggeren, når de skal på ferie med venner eller kæresten. Og for tre ud af ti af disse unge er rollen som ferieplanlægger stressende, mens hver femte svarer, at det er en stor byrde at planlægge en rejse for andre end dem selv.

“Der er mange ting, som skal planlægges og ordnes, inden man tager på ferie, sideløbende med, at man måske har travlt med studier eller arbejde. Hvis man ovenikøbet skal rejse med en gruppe, der har forskellige behov og lyster, som der skal tages hensyn til, kan det hurtigt virke overskueligt og stressende at planlægge drømmerejsen,” siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlige, og fortsætter:

“Vores undersøgelse viser, at det især er de unge, der oplever ferieplanlægningen som stressende. Det kan skyldes, at de ikke har så meget erfaring med at planlægge rejser, og derfor kan ansvaret for at planlægge en ferie for hele venneflokken være med til at øge presset.”

Disse ting stresser flest unge

Den største udfordring blandt de unge, som står for ferieplanlægningen, er at lave en rejseplan, der tager højde for alles interesser. Det svarer knap fire ud af ti af de 18-22-årige i undersøgelsen.

For hver femte unge dansker, der påtager sig rollen som ferieplanlægger, er det overnatningen, der kan give udfordringer, da det kan være svært at finde noget, der passer til alles smag og budget. Derudover er koordinering af alles rejseskemaer (17 %) og at blive enige om feriedestinationen (15 %) også blandt de udfordringer, som de unge støder på, når ferien skal planlægges.

Fem gode råd til at undgå planlægningsstress

Står du og skal planlægge en rejse? Så følg momondos fem tips til, hvad du selv kan gøre for at undgå at blive stresset af ferieplanlægningen.

Gå i gang i god tid: Begynd at planlægge ferien i god tid, så alt ikke skal undersøges og bookes i sidste øjeblik. Derudover kan du spare penge ved at booke flybilletten omkring to måneder før afrejse, viser momondos rejsestatistik.

Bliv enig om budgettet: Afstem på forhånd, hvor mange penge I vil bruge på de forskellige budgetposter som flybillet, overnatning, mad og drikke, fællesaktiviteter (fx sightseeing og ture), biludlejning og transport på ferien.

Uddeleger opgaver: Fordel nogle af opgaverne ved fx at lade alle rejsende booke deres egne flybilletter. Så slipper du for at bekymre dig om, hvorvidt du har tastet alles oplysninger korrekt. Derudover kan det være en god idé at lade andre i gruppen være med til at vælge og booke, hvilke restauranter I skal spise på, eller hvilke aktiviteter I skal lave.

Opret en fælles ferieoversigt: Opret et fælles dokument med alle ferieplanerne (fx hvornår der er flyafgang, og hvor I skal bo), som nemt kan deles med resten af rejsegruppen. På den måde kan alle følge med i, hvad der er booket og på hvilke datoer. Så slipper du også for at skulle besvare de samme spørgsmål hundrede gange!

Vær fleksibel: Sørg for at være fleksibel og tålmodig. Det er en fælles tur, I skal på, så sørg for at lade alle komme til orde. Hvis I ikke kan nå til enighed, om hvor I skal bo, eller hvilken destination I skal vælge, kan det afgøres ved en afstemning eller ved at trække lod.

Om momondos internationale rejseundersøgelse

momondos internationale undersøgelse om rejsevaner og tendenser er foretaget blandt 26.216 respondenter i alderen 18-65 år på tværs af 26 lande, og mindst 1.000 respondenter har deltaget i hvert land. Data er indsamlet gennem en e-survey via Cints panel i perioden den 9. til den 17. januar 2018. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til køn, alder, uddannelse og region og efterfølgende vægtet. momondo har gennemført undersøgelsen hvert år siden 2014.

Om momondos rejsestatistik

Rejsestatistikken er udarbejdet på baggrund af en analyse af rejsesøgninger på flere end 100 millioner flybilletter på tværs af 2.112 ruter på momondos domæner. Rejsestatistikken inkluderer ruter, hvor der har været flere end 10.000 søgninger inden for det seneste 12 måneder. Data er indsamlet d. 8. august 2017 og inkluderer rejsesøgninger foretaget i perioden 6. august 2016 – 7. august 2017.

Om momondo

momondo.dk er en gratis, global rejsesøgeside, som sammenligner milliarder af priser på fly, hotel og rejser. momondo har vundet flere priser inklusiv en test i Forbrugerrådets magasin, TÆNK, og anbefales af internationale medier som CNN, The New York Times og The Daily Telegraph. momondo har hovedkvarter i København og betjener rejsende på mere end 30 internationale markeder. momondos apps er gratis tilgængelige til iPhone og Android. momondo drives af KAYAK, der er et uafhængigt datterselskab i Booking Holdings.

Kommentarer