Næstved By

Fem års jubilæum på Hotel Vinhuset

Dorthe Koch-Jensen ser frem til mange år, både på Hotel Vinhuset, men også i Næstved. Foto: Næstved Netavis

Søndag den 1. august kan hoteldirektør Dorthe Koch-Jensen fejre sit fem års jubilæum på Hotel Vinhuset. 

Skrevet af Birgitte Grejsen Møs. 

Det har aldrig stået i kaffegrumset, at Dorthe Koch-Jensen skulle blive hoteldirektør. Og slet ikke i Næstved.

Hun er barnefødt i København, men familien flyttede til Slagelse, da Dorthe var fire år.

Efter sin skoletid var det tid for at tænke på en uddannelse.

– Jeg troede, at jeg ville være socialrådgiver, men så valgte jeg i stedet at læse jura, og jeg er faktisk uddannet jurist. Så hvordan er jeg nu landet her, hvor jeg er? kommer det fra Dorthe, som fortæller:

– Mens jeg studerede, havde jeg blandt andet arbejde som nattevagt på Hotel Frederik II i Slagelse for at holde min studiegæld nede. Da jeg så var færdiguddannet skulle jeg finde mig et ‘rigtigt’ arbejde, og jeg startede i receptionen på hotellet. Inden jeg fik set mig om, blev jeg udnævnt til receptionschef.

I 2011 blev Hotel Frederik II opkøbt af hotelkæden Danske Hoteller, og i foråret 2012 købte kæden Hotel Vinhuset i Næstved.

Nye udfordringer

I 2016 tilbød koncernen Dorthe den udfordrende, men spændende stilling som hotelmanager på Hotel Vinhuset, og den takkede hun ja tak til.

Den nyudsprungne manager rykkede til Hotel Vinhuset i Næstved, hvor hun ikke kendte et øje, så hendes udgangspunkt var i første omgang  at lære det eksisterende personale at kende og få overblik over tilstanden på det gamle hotel, som havde kendt bedre dage.

– Jeg var godt klar over, at det var en stor mundfuld, jeg gik ind til, da det gamle hotel virkelig trængte til en kærlig hånd, men vi fik stille og roligt arbejdet os gennem de værste reparationer, fortæller Dorthe, som efterhånden også lærte Næstved at kende. Så godt, at hun endte med at slå sig ned i byen.

– Jeg blev lidt træt af at pendle fra Slagelse, så for tre år siden fik jeg en lejlighed her i byen, og et halvt år senere købte jeg et sommerhus i Karrebæksminde. Jeg elsker Næstved. Her er et fantastisk kulturliv og masser af natur lige uden for døren, siger hun og tilføjer:

– Og nu er der ikke langt at køre for at komme hjem efter en lang arbejdsdag.

Hårdt og målrettet arbejde fik snart det gamle hotel tilbage til fordums storhed, og det er ikke gået de mange tilbagevendende gæsters næse forbi.

– Med en fælles indsats af et fantastisk personale, både i køkkenet og på gulvet, har vi nu et hotel, hvor de forbedringer, som her trods alt er lavet, bliver bemærket af vores gæster som år efter år kommer tilbage til Næstved, og det er jeg glad og stolt over, smiler Dorthe.

Artikel forsætter under billede

1. december 2020 modtog hun også anerkendelse for sin indsats af ledelsen, der udnævnte hende som direktør for Hotel Vinhuset.

– Det, føler jeg, er en blåstempling fra koncernen, og med den udnævnelse ser jeg helt klart min fremtid her på Hotel Vinhuset og i Næstved, afslutter Dorthe Koch-Jensen.

Kommentarer