Kultur

Falchen og hans ”Poetisk triotur” lander i Næstved i 2025. Billetsalget er startet

Michael turnerer med den norske cellist, Live Johansson fra LiveStrings (th), og tangentspilleren Mikkel Reumert Damgaard, som til daglig er en del Love Shop. Artwork: Lasse Høgh. Foto: Thomas Rungstrøm.

Den 18. januar kommer Michael Falch til Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved. Her vil han sammen med to dygtige musikere spille sine smukkeste og mest sigende numre om menneskers vilkår og tingenes tilstand. Billetsalget til koncerten i Næstved er netop startet.

Michael Falch tog for mange år siden udtrykket “rusten sover aldrig” til sig. Han har igennem sin karriere brugt det som mantra for aldrig bare at gentage sig selv, når han drager på turné. Alene i nyere tid har han turneret med sit unge rockband DÉT BAND, med sin datter Mathilde, den såkaldte bittersøde trio, med MALURT, akustisk solo og med Poul Krebs.

I 2025 drager han ud med et helt nyt trio-set up til landets bedste kulturhuse og teatre, og derfor er Grønnegades Kaserne Kulturcenter selvfølgelig at finde på listen over spillesteder. Han vil blive sekunderet af den norske cellist Live Johansson fra LiveStrings, som tidligere har kastet skandinavisk glans over hans sange både på scenen og på album,  og tangentspilleren Mikkel Reumert Damgaard, som i en årrække har været medlem af Falchens backingband, og som til daglig er en del Love Shop.

Michael Falch skriver for tiden nye sange, og et nyt album ventes at se dagens lys i oktober 2024, når han har afsluttet sin turné med Poul Krebs.

Support på turen bliver et nyt navn på den danske scene, Gabriel Jacobsen. Siden han var ganske ung, har han arbejdet for Michael Falch som scenemester. Sideløbende har Gabriel udviklet sin egen sangskrivning, og han giver prøver på sin store stemme, inden den poetiske trio indtager scenen.

Der venter en fantastisk aften i den smukke sal i Ny Ridehus, hvor Michael Falch i en filmisk, atmosfærefyldt sound i selskab med to prægtige musikere vil tage sine smukkeste og mest sigende numre om menneskers vilkår og tingenes tilstand til nye højder. Det bliver med vanlig intensitet, energi og det særlige nærvær der altid kendetegner Michael Falchs live-optrædener.

Billetsalget til koncerten den 18. januar 2025 er netop skudt i gang. Vil du sikre dig plads til en af næste års helt store koncertoplevelser i Næstved, så find din billet på Grønnegades Kaserne Kulturcenters hjemmeside www.gkkultur.dk. Du kan også ringe til eller besøge kulturcentrets billetkontor, der har åbent alle hverdage klokken 10-15 på telefon 55 88 39 40.

Om Michael Falch:

Født 16. september 1956. Michael Falch er kendt og elsket af hans fans som både sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller. Allerede i 1977 startede Michael Falch rockbandet Malurt, og efter bandet blev opløst i 1984, gik Michael Falch solo i eget navn. Det har kastet en række store danske udgivelser af sig, hvor numre som “Mød mig i mørket”, “Superlove”, “I et land uden høje bjerge”, “De vildeste Fugle” og “Den Eneste i Verden” er nogle af de allerstørste hits. Sideløbende med musikkarrieren har han kastet sig ud i flere film- og tv-serier, som blandt andet har resulteret i flere Bodil-nomineringer og en enkelt sejr. Danske tv-seere og biografgængere genkender derfor Michael Falch fra ikoniske roller som blandt andet den navnløse detektiv i filmatiseringen af Dan Turells ”Mord i mørket”, og som rejseholdets faste retsmediciner i DR’s Emmy-vindende gigasucces ”Rejseholdet.” Michael Falch fik i 2000 udgivet sin litterære debut ”Helligdage” på forlaget Gyldendal. Det blev den første af tre bøger med hans selvbiografiske dagbogsnotater. En udgivelse hvor han demonstrer sin enorme litterære evne til at skrive, der fuldt fortjent blev opfulgt mange flotte anmeldelser.  Privat er Michael Falch far til tre døtre, hvoraf én af dem, Mathilde Falch, har fulgt samme vej som sin far, og er blevet musiker.

Kommentarer