Magaxin

En mere miljøvenlig varmeløsning i dit hjem

Artiklen er sponsoreret.

Har du overvejet, om du burde finde en ny form for energikilde, når det kommer til at få varmet dit hjem op? Hvis du har et hjem, der for eksempel er opvarmet med olie eller gas, har du formentlig kunne mærke det varmeregningerne på det seneste. Gas svinger en del, og de samme gør olien. Derfor har du måske overvejet, om ikke der er andre måder at opvarme på, der er mere økonomiske for dig.

Samtidig er olie langt fra den mest miljøvenlige form for opvarmning. Miljørigtige løsninger i alle situationer er noget af det, der virkelig er på den politiske dagsorden, og det med rette. En ting er, at er udsendes regulativer og anbefalinger, og at virksomheder har krav, der skal følges, men som privatperson har man også et ansvar, man bør leve op til.

Det kan du gøre ved at vælge en vand til varmepumpe, næste gang du kigger på muligheder for opvarmning af dit hjem. Det er en løsning, der er let at få installeret, og hvor du via en abonnementsløsning altid ved, hvad du kan forvente at skulle betale hver eneste måned. Læs meget mere her: varmepumpe luft til vand.

Hvordan fungerer pumpen?

Hvis ikke du tidligere har kendt til varmepumper, kan det være svært at gennemskue helt, hvordan de virker. Der findes flere forskellige slags, men luft til vandpumpen tager den varme, der er i luften udendørs og omdanner den til varme, der bruges til at varme hjemmet op gennem radiatorerne, samt til generelt at varme brugsvandet. Det er altså en pumpe, der kobles til jeres varmesystem, så I bruger radiatorerne, akkurat som I plejer – varmen kommer blot fra en anden kilde, end hvad I har været vant til.

Pumpen koster et startgebyr ved installation, og herefter fungerer resten af betalingen af installationen som et abonnement. Der vil naturligvis være udgifter til den elektricitet det kræver at have ventilatoren til pumpen kørende, men I vil med al sandsynlighed kunne se på jeres varme- og elregning, at det langt fra bliver en lige så stor udgift, som det har været tidligere.

I kan også se på andre typer af varmepumper, der måske viser sig at være relevante for jer. Nogle pumper er særligt godt egnede til mindre boliger som for eksempel sommerhuse, så det kan også være den vej, der er relevant at gå for jer.

Kommentarer