Bolig

Ejendomsmægler: Boligsalget i februar 79 procent højere end på samme tid sidste år

Ejendomsmarkedet fortsætter med at være gloende varmt, og flere ejendomsmæglere forudser, at efterspørgslen på ejerboliger vil fortsætte et langt stykke ind i 2021.

 

Fra EDC lyder det, at man i den landsdækkende ejendomsmæglerkæde har oplevet, at boligsalget de første to uger i februar har været 79 procent højere end i februar sidste år. Det oplyser kommunikationschef hos EDC, Jan Nordmann til mediet Finans.

 

– Det er helt vildt. Februar var også ganske fin i 2020, men vi kommer formentligt til at se nogle endnu vildere indekser i marts og april, fordi marts og april sidste år var de første måneder af corona, hvor salget gik ned. Vi kan derfor meget vel komme til at opleve indeks 200, hvis det her fortsætter, siger Nordmann ifølge Finans.

 

Højeste kvadratmeterpris i 10 år

 

Ud over det stiegende salg er også kvadratmeterprisen røget i vejret. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse er i øjeblikket 15.559 kroner, hvilket er det højeste niveau siden starten af 2010, viser tal fra Boligsiden.

 

– Hos os er sommerhusene steget mest, men det er rækkehusene også, som nu ligger på indeks 182, siger Nordmann til Finans.

 

EDC-kæden forventer, at prisstigningen på boligmarkedet vil fortsætte frem til sommer, hvorefter den forventes at flade ud i forbindelse med en genåbning af samfundet.

Kommentarer