Næstved By

Efter evaluering: Ladies Night i Næstved vender tilbage i 2022

Dorthe Koch-Jensen (tv) og Birgitte Grejsen Møs er glade for en veloverstået Ladies Night, og allerede nu kan de afsløre, at arrangementet vender tilbage i 2022. Privatfoto

Hotel Vinhuset havde stor succes med 2021-udgaven af ‘Ladies Night’ 7. oktober, som i år fandt sted i Herlufsholm Idrætscenter. Så allerede nu kan arrangøren melde ud, at det velbesøgte arrangement vender tilbage næste år.

Af Gitte Hagsholm, naestved@netavis.dk

Efter et års coronaudsættelse var ‘Ladies Night’ i Næstved 7. oktober tilbage med et velbesøgt arrangement, der i år blev afholdt i Herlufsholm Hallen. 

En kæmpesucces, lyder meldingen fra Hotel Vinhuset, der er arrangører af eventet.

– Det var overvældende. Vi havde omkring 400 glade gæster og 20 tilfredse udstillere, så vi er bare megastolte over et vellykket arrangement, fortæller Dorthe Koch-Jensen, der er daglig leder af Hotel Vinhuset.

Omkring 400 gæster, overvejende kvinder, deltog ved Ladies Night i Herlufsholm Hallen, så der var lang kø lige inden åbning. Foto: Annette Larsen

Fest og farver

Ladies Night blev første gang afholdt i 2019 på Hotel Vinhuset. Ideen var at skabe et event, hvor lokale leverandører og aktører inden for temaet ‘alt til festen’ kunne præsentere deres produkter og tilbud i festlige rammer, fortæller Dorthe Koch-Jensen.

– Jeg allierede mig med Birgitte Grejsen Møs, der med sine mange års erfaring som både butiksindehaver og arrangør af en lang række lignende events havde erfaringen og netværket til at få stablet arrangementet på benene, fortæller hun.

Det blev en stor succes, og det nye makkerpar var enige om, at gentage successen i 2020.

Coronapause med udvikling 

Som med så meget andet satte coronaen imidlertid en stopper for det, og arrangørerne besluttede at skubbe hele herligheden til 2021; og det var der opbakning til fra både udstillere og de mange gæster, der allerede havde købt billet til 2020-udgaven af Ladies Night.

Den ufrivillige pause gav til gengæld arrangørerne tid til at finpudse konceptet, og det blev blandt andet besluttet at flytte arrangementet til Herlufsholm Hallen i 2021.

– Selvom vi selvfølgelig gerne vil have folk ind på Hotel Vinhuset, så vurderede vi, at det var en bedre løsning at afholde eventet i Herlufsholm Hallen. Her har vi meget bedre plads både mellem standene og gæsterne, og så er det også et stort plus, at alle aktiviteter er samlet i et plan, siger Dorthe Koch-Jensen.

Et af højdepunkterne på Ladies Night er et stort modeshow, hvor byens tøjbutikker stiller op med lokale modeller, der går catwalk for at præsentere sidste skrig inden for dametøj. Det er også et af de store trækplastre ved Ladies Night, og i år deltog ni af byens modebutikker.

– Det kræver meget planlægning og et enormt koordineringsarbejde, men det styrer Birgitte med fast hånd, fortæller Dorthe Koch-Jensen, der også selv har ‘fingrene helt nede i sovsen’ under afviklingen, blandt andet står hun selv i døren og tager imod gæsterne og checker billetter.

Tina Noer fra Noer’s To Go delte masser af lækre smagsprøver ude til Ladies Night i Herlufsholm Hallen, der summede af aktivitet. Foto: Annette Larsen

Malurt i bægret

En stor aften og et vellykket event fik dog en lille rids i lakken, som var lige ved at tage luften ud af successen.

En af de deltagende butikker ved modeshowet havde en gangbesværet model, der skulle bruge rollator. 

– Det var jeg ikke blevet informeret om inden, så vi havde ikke taget højde for det i planlægningen, som havde stået på to uger før showet, og det er nødvendigt, for der skal tages nogle særlige hensyn, som i øvrigt skal godkendes af myndighederne. Desuden skulle det tilrettelægges med alle de andre modeller, og det har betydning for hele timingen i showet, fortæller Birgitte Grejsen Møs.

– Da modellen tilmed først dukkede op kort tid inden showet skulle gå i gang, kunne jeg ikke lade hende gå med i showet. Det havde ikke været ansvarligt, og det havde ikke været rimeligt over for alle de andre modeller, som havde stået klar længe og desuden havde deltaget i generalprøven sidst på eftermiddagen, tilføjer hun.

Episoden fik imidlertid indehaveren af den butik, som ville bruge den pågældende model, til at beskylde Birgitte Grejsen Møs for at diskriminere handicappede, og et lokalt dagblad bragte dagen efter en artikel under overskriften “Handicappet afvist på scenen ved stort modeshow”. Her skrev journalisten blandt andet, “Arrangør Birgitte Grejsing Møs fortryder ikke beslutningen. Hun kunne aldrig drømme om at lade en handicappet gå modeshow, fortæller hun”, og længere nede i artiklen citeres Birgitte Grejsen Møs for sige, “jeg kunne aldrig drømme om at lade en pige med handicap gå model.”

Birgitte Grejsen Møs afviser at skulle have udtalt sig sådan.

– Folk som kender mig ved, at jeg altid står op for de svage. Jeg har arrangeret masser af modeshows, hvor vi har benyttet handicappede modeller, og jeg har 30 års erfaring inden for det felt, så det er en helt forkert og urimeligt fremstilling, og jeg har aldrig sagt de ord, siger hun og ærgrer sig over den negative fokus, der kom på hele arrangementet.

Dorthe Koch-Jensen blev først vidende om episoden sidst på aftenen, da arrangementet var overstået.

Det er en virkelig kedelig situation, men den kunne have været undgået, hvis man fra butikkens side havde informeret om modellens særlige behov, eller man havde været der til prøven og til den aftalte tid inden selve modeshowet, mener hun.

– Og jeg er da utrolig ked af, at denne situation lige pludselig tager så stort et fokus, og at Birgitte, og Hotel Vinhuset til dels, bliver fremstillet, som om vi ikke tillader handicappede, siger hun og tilføjer:

– Men allermest er jeg ked af det på modellens vegne; hun havde sikkert glædet sig meget til denne aften, og så er jeg naturligvis ked af, at Birgitte, som kom til at stå med beslutningen og bagefter blev skydeskive for den uheldige situation, som kunne have været undgået.

Ladies Night til næste år

Både Dorthe Koch-Jensen og Birgitte Grejsen Møs hæfter sig dog ved, at de langt overvejende har fået ros for årets udgave af Ladies Night.

– Vi har fået masser af positiv respons på arrangementet, både fra udstillere og gæster, som alle har haft en dejlig aften og en god oplevelse, siger Dorthe Koch-Jensen.

– Derfor tør vi også godt allerede nu annoncere, at der selvfølgelig også bliver Ladies Night i Herlufsholm Hallen i efteråret 2022, og vi glæder os, lyder meldingen.

Udstillerne fik også solgt godt af de mange fristende tilbud rundt omkring ved standene. Her er de Bill T. Brodersen fra BTB Vin & Spiritus, der får omsat nogle af sine produkter. Foto: Annette Larsen

 

 

For god ordens skyld skal vi varedeklarere, at Birgitte Grejsen Møs er ansat som konsulent og redaktør på Næstved Netavis. Redaktionen. 

 

Kommentarer