Livsstil og forbrug

Dyr varmeregning? Skift til en varmepumpe og spar

Der kan være mange penge at hente på den årlige varmeregning, hvis du har et ældre varmesystem med eksempelvis et oliefyr som varmekilde. Derfor kan en investering i et mere moderne varmesystem som eksempelvis en varmepumpe tjene sig ind i løbet af en forholdsvis kort årrække.

Ved at skifte til en varmepumpe kan langt de fleste boliger skære en stor bid af varmeregningen – også selvom du ikke varmer op med olie. En varmepumpe er nemlig utrolig billig i drift, og du skal kun betale for den strøm, som systemet bruger.

Hvis du mangler penge for at komme i gang, kan du overveje at tage en lån. Du har også mulighed for at sammenligne billige samlelån, så du kan slå dine lån sammen til ét. Med et samlelån bliver det hele nemmere at overskue, mens det på samme tid betyder, at du kan spare på de månedlige udgifter.

Gode råd til dig der låner

Når du låner penge til eksempelvis en varmepumpe, er det vigtigt, at du husker at tænke det hele godt igennem først. Det er nemlig dyrt at låne, og du skal huske de mange omkostninger til eksempelvis renter, som følger med.

Du skal også være sikker på, at du har råd til at betale for lånet, da du aldrig må låne penge, hvis du ikke har økonomien til det. Derfor kan du med fordel kigge din økonomi igennem først for at se, om der er luft nok i budgettet til et lån.

Derfor skal du også kigge på lånets ÅOP – de årlige omkostninger i procent – som fortæller dig, hvad lånet kommer til at koste dig.

Men inden du kommer så langt, bør du altid overveje, om et lån virkelig er nødvendigt, da du kan spare mange penge på låneudgifter ved at spare pengene sammen selv, eller ved at finde dem et andet sted.

Kommentarer