Næstved By

Dødstrusler mod slikgrossist fra Næstved

To gange i 2017 er hovedejeren af engrosvirksomheden Senobis ApS i Næstved blevet truet.

Det oplyste ejeren, Thomas Skov Nielsen, selv, da han tidligere på ugen var indkaldt som vidne i en retssag om manglende betaling af moms og afgifter for flere millioner kroner. Det fortæller 3F Fagbladet.

Slik- og chokoladefirmaet Senobis ApS har flere store kunder, blandt andet den tyske hær.

Ifølge grossist Thomas Skov Nielsens forklaring under vidneansvar ved Retten i Lyngby blev han senest truet i september 2017 til at købe chokolade hos en anden stor grossist.

Kravet blev fremsat af slikgrossist David Yüksels samarbejdspartner Niklas Bach, fortæller Thomas Skov Nielsen.

– Jeg fik at vide, at hvis jeg ikke ville begynde at købe varer ind igen, så ville fire personer slå mig og min familie. Jeg har anmeldt det til politiet, men der er ikke sket noget, sagde Thomas Skov Nielsen i vidneskranken og oplyste, at han har nægtet at handle med Niklas Bach og David Yüksel igen.

Fagbladet 3F har onsdag forgæves forsøgt at få kommentarer fra Niklas Bach og David Yüksel til forklaringerne fra Thomas Skov Nielsen.

Sag om 179 ton slik og chokolade

I retssagen er en tredje, tidligere slikgrossist, Peter Blædel Frederiksen, tiltalt for at have unddraget statskassen for over seks millioner kroner i moms og afgifter for godt 179 ton slik og chokolade.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi kræver, at Peter Blædel Frederiksen skal betale i alt cirka 11 millioner kroner i erstatning og bøde. Samt at han bliver idømt en straf på to års betinget fængsel med samfundstjeneste.

Den tiltalte har nægtet sig skyldig i alle anklagerne.

Peter Blædel Frederiksen har under retssagen også oplyst, at han er blevet truet. Men af hvem ville den tiltalte ikke fortælle under den åbne del af retsmøderne.

Skarp pris på Mars-barer uden om Mars

Som direktør for Dansk Slikkompagni har Peter Blædel Frederiksen handlet med Thomas Skov Nielsens nu tvangsopløste slikselskab Tof ApS, som var datterselskab til Senobis ApS.

Thomas Skov Nielsen havde på det tidspunkt i et års tid handlet med slikgrossist David Yüksel og hans makker Niklas Bach, som dengang var ansat hos chokoladeproducenten Mars.

Thomas Skov Nielsen forklarede i retten, at han hellere ville købe varerne direkte af Mars, men at han fik en ”skarp pris” på Mars-barer, når han i stedet handlede med David Yüksel og Niklas Bach. Mars ville kunne sælge varer, hvis salget skete gennem David Yüksel, oplyser Thomas Skov Nielsen.

Ifølge Thomas Skov Nielsens forklaring i retten ville Niklas Bach på et tidspunkt selv tjene penge uden om David Yüksel, som havde ansat Niklas Bach. Varerne skulle sælges til Tof ApS via firmaet Dansk Slikkompagni, hvor den tiltalte Peter Blædel Frederiksen var direktør.

Det er disse handler mellem Tof ApS og Dansk Slikkompagni, som er en del af sagen imod Peter Blædel Frederiksen.

Thomas Skov Nielsen forklarede i retten, at hans selskab for eksempel købte tre lastbiler med slik fra Dansk Slikkompagni og to lastbiler med slik fra David Yüksel. Og at Thomas Skov Nielsens firma tjente 18.000 kroner på i én lastbil, hvor der var varer for 800.000 kroner.

– Jeg synes, at jeg er megauheldig, at jeg sidder her, sagde Thomas Skov Nielsen i retten.

Krav på over fire millioner kroner

Thomas Skov Nielsen forklarede i retten, at hans firma på et tidspunkt skyldte 1,4 millioner kroner til et dansk slikfirma under ledelse af David Yüksel. Og at det svenske selskab House of Candy under David Yüksels ledelse skyldte 1,4 millioner kroner til Thomas Skov Nielsens firma.

– Vi laver en aftale. Vi overfører 1,4 millioner kroner til det danske firma. Dagen efter krakker House of Candy i Sverige. Det kostede os 1,6 millioner kroner. Jeg bliver sur og ringer til David Yüksel og siger, at det er dårlig stil. Så bliver han sur på mig og siger, at jeg ikke skal snakke sådan til ham, sagde Thomas Skov Nielsen i retten.

Thomas Skov Nielsen oplyste i retten, at han to dage efter skænderiet modtog et brev fra David Yüksels samarbejdspartner Labib Idrissi. Labib Idrissi har været direktør for firmaet Jasmin Wellness, som kort efter skænderiet rejste et krav om betaling på 4,2 millioner kroner imod Senobis ApS.

Peter Blædel Frederiksen forklarede i retten, at Labib Idrissi var blevet hans rådgiver, efter at SKAT begyndte at stille spørgsmål til handlerne mellem Dansk Slikkompagni og Tof ApS.

– Vi blev ved med at modtage fakturaer for varer, vi aldrig har modtaget. Der står Dansk Slikkompagni på fakturaerne. Det griner vi lidt af og lægger dem hen i hjørnet, sagde Thomas Skov Nielsen i retten.

Sagen endte ved Retten i Næstved, som i december 2016 frikendte Senobis ApS.

Pant i hus

Tirsdag erkendte Labib Idrissi ved Retten i Lyngby, at firmaet Jasmin Wellness tabte sagen mod Senobis ApS. Han forklarede, at baggrunden for millionkravet var, at Dansk Slikkompagni havde et stort tilgodehavende hos Senobis ApS.

Det kom frem i retten, at Jasmin Wellness længe inden kravet blev rejst, havde fået pant for tre millioner kroner i tiltalte Peter Blædel Frederiksens private bolig i Nordsjælland.

Peter Blædel Frederiksen kaldte Labib Idrissis forklaring i retten for ”meget, meget løgnagtig”. Og Peter Blædel Frederiksen forklarede, at han ikke havde givet tilladelse til, at der blev oprettet et pantebrev på tre millioner kroner i hans hus.

Labib Idrissi ville i retten ikke afvise, at rådgivningsfirmaet, som han var medejer af, har haft adgang til Peter Blædel Frederiksens personlige NemID.

Retssagen fortsætter torsdag.

Kommentarer