Næstved By

Direkte bus mellem Næstved og Slagelse Sygehuse i 2022

Skrevet af: Susanne Lundvald

Endelig er der udsigt til direkte bus mellem Næstved og Slagelse Sygehuse – Rutenr. 980E

Som en del af Region Sjællands budgetforlig for 2022 er det vedtaget, at der skal kører en ny hurtigbus mellem Næstved station via Næstved Sygehus til Slagelse Sygehus og videre til Slagelse station og retur af samme rute.

Næstved og Slagelse kommer med dette initiativ tættere på hinanden og tilgængeligheden til sygehusene bliver mærkbart bedre.
Lige siden det som en del af sygehusplanen, blev vedtaget at Slagelse skulle huse Akutsygehuset og Psykiatrien har det været mit store ønske at nedsætte rejsetiden på denne strækning. Der er trods alt meget personale, mange patienter og pårørende, som skal denne vej. Samtidig vil en del studerende og pendlere mellem Næstved og Slagelse også få glæde af den nye hurtigbus.

Lige nu varer turen fra Næstved Sygehus til Slagelse Sygehus mellem 75 og 81 minutter og har 1 eller 2 skift undervejs.
Den modsatte vej er det selvfølgeligt lige så bøvlet. Med den nye direkte bus vil der ikke være nogen skift og transporttiden vil kunne nedbringes med ca. 30 min.

Der vil blive afgang en gang i timen mellem kl 06 og kl. 20.00 begge veje og det er aftalt at ruten skal evalueres efter 2 år.

Nu mangler vi blot den endelige godkendelse og 2. behandling af budget 2022 i Regionsrådet.

Susanne Lundvald
Regionsrådsmedlem Socialdemokratiet

Dette er et læserbrev indsendt af Susanne Lundvald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer