Vil din virksomhed hjælpe langtidsledige i job?
Skrevet af: Janni Magnussen
28 virksomheder har i 2017 deltaget i et succesfuldt projekt, hvor de har hjulpet langtidsledige tilbage i job og samtidig rekrutteret god arbejdskraft til deres virksomhed. Center for Arbejdsmarked udvider nu projektet og søger endnu flere virksomheder.
– Beskæftigelsen buldrer af sted, og det bliver vanskeligere at rekruttere den rigtige arbejdskraft. Derfor er projektet også for virksomhederne en effektiv genvej til at finde en god og kvalificeret arbejdskraft, understreger virksomhedskonsulent i Center for Arbejdsmarked Brian Bo Rasmussen, der er initiativtager til projektet.
Hjælp til ansøgninger, en månedlig samtale, adgang til et stort erhvervsnetværk og en person, man løbende kan spørge til råds om, hvad en kommende arbejdsplads efterspørger.
I projektet ”Fra udskiftningsbænken til fast mand i startopstillingen” hjælper en række virksomheder de ledige, der har søgt job i lang tid og er ved at have opbrugt deres ret til dagpenge.
28 virksomheder deltager i projektet, og det seneste år er 21 ud af 25 deltagende borgere gået i job. Derfor udvider Center for Arbejdsmarked nu projektet og efterlyser endnu flere virksomheder, der på frivillig basis vil guide en ledig borger og ikke mindst være med til at sikre den lokale arbejdskraft.
Ser de jobsøgende blomstrer
Projektet går ud på, at den enkelte virksomhedsleder blandt andet er ”virksomhedsbuddy” for en ledig borger. Her mødes arbejdsgiver og den ledige en gang om måneden i virksomheden for bl.a. at drøfte jobsøgning, ansøgning/cv og netværk. Enkelte virksomheder deltager i projektets jobklubber og hjælper med konkrete tips og tricks, der er med til at skabe bedre forudsætninger for den enkelte ledige til at komme tilbage i job.
– Jeg har været ” buddy for en ledig, hvor vi har set på hendes baggrund, og hvad hun godt kunne tænke sig at arbejde med.
Hun endte med at skifte branche og er i dag i arbejde i 32 timer her hos os,” fortæller Britt Horst Nielsen, der er HR ansvarlig på Herlufsholm Skole og Gods.
– Hun er vokset i det her forløb, og det er rigtig godt at se, hvordan hun bare blomstrer, uddyber hun.
Vil du være med til at sikre fremtidens arbejdskraft, kan du kontakte projektleder Brian Bo Rasmussen på bbras@naestved.dk eller 2343 6241 for at høre mere.
Faktaboks: Deltagende virksomheder i projektet:
Meny, Østergade, Enø Bageren, Netto Næstved 6 – butikker, Lavpris Træ, ISS Jobudvikling, Bauhaus, Wengberg Møbler, Scheibel El, Fakta Brøderup, SIF Gruppen, Aaderup VVS, Silvan, Kvickly, Sydsjællands Entreprenør Forretning, Fensmark Brugsforening, Arkil, Herlufsholm Skole og Gods, Rema 1000, Jem og Fix, Lejrbo, Affald +, Babysam, Netto distrikt 21 – 11 butikker, Bilka, Rugvænget Smørrebrød, Hr. og fru Kok, Entreprenørfirmaet Jørgen Møller Kyse og Biltema.
Dette er en nyhed indsendt af Janni Magnussen fra Center for Arbejdsmarked, Næstved Kommune. Du kan også indsende nyheder fra din virksomhed under INDSEND NYHED i topmenu.
Kommentarer