Livsstil og forbrug

Dette er godt at vide, før du flytter hjemmefra  

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din husleje er fair, kan du få gratis hjælp. Artiklen er sponseret.

Når du skal flytte hjemmefra, er det som regel en kombination af rigtig spændende og nervepirrende. Du ved aldrig helt, hvad der venter, når du pludselig skal til at stå på egne ben. Derfor kan du her blive klogere på, hvad der er godt at vide, før du flytter hjemmefra. 

Lav et budget over dine indtægter og udgifter 

En stor bekymring når du flytter hjemmefra, kan være din økonomi. Før du flytter hjemmefra, er det derfor en god idé, hvis du laver et budget over dine indtægter og udgifter. På den måde kan du nemlig skabe et overblik. Du kan bedre få en idé om, hvorvidt din økonomi kan løbe rundt, når du flytter. 

Hvis du ikke er klar over, hvor store dine udgifter helt præcist er, kan du f.eks. kigge tilbage på dine seneste kontoudtog. 

Vær opmærksom på din husleje 

Når du finder et sted at bo, betaler du en fast husleje hver måned. Mange tror desværre, at når udlejer har fastsat en husleje, så kan den ikke ændres. Det er bare ikke tilfældet. Der er nemlig nogle helt konkrete regler, som en udlejer skal følge. Men rigtig mange udlejere kender ikke disse regler, og så er der sandsynlighed for, at huslejen er sat for høj.

Hvis en husleje er sat for høj, så har man krav på at få den nedsat. Derfor skal du være opmærksom på dette. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din husleje er fair, kan du få gratis hjælp til at vurdere dette hos DIGURA, der specialiserer sig i netop det.

Det bliver aldrig som du forventer 

Når du skal flytte hjemmefra, har du helt sikkert en masse tanker og forventninger til, hvordan det bliver. Det er godt at vide, at det sjældent bliver, som du forventer. Det behøver dog ikke at være nogen dårlig ting. 

Men du kan støde på mange udfordringer eller situationer, som du ikke har set komme. Det bedste du kan gøre, er at tage det hele, som det kommer. Og én ting er helt sikkert; du vokser med opgaven og bliver mere selvstændig – men det er stadig helt OK at ringe hjem til mor og far indimellem. 

Kommentarer