Næstved By

Det toneangivne mindretal

Skrevet af: Helle Jessen

De Radikale mener tilsyneladende, at hvis flertallet i byrådet ikke er enige med dem, er det udtryk for manglende demokrati. Det skal ikke længere være de folkevalgte, der skal tage beslutningerne, men i stedet være lokalråd og andre aktive borgergrupper, som skal bestemme.

Det står ikke klart, hvad det er for en styreform, som R – og andre – stiler imod. Er det en slags anarkistisk styre, hvor dem, der råber højst, skal bestemme? Hvad skal vi egentlig så med et byråd? Kan vi så ikke ligeså godt afskaffe den nuværende styreform og beslutte alt i plenum?

Det er jo ikke altid dem, der råber, som har flertallet bag sig. I den snart forgangne byrådsperiode har jeg oplevet at have fulgt borgerønsker, for derefter at finde ud af, at det så ikke var alle borgere i det pågældende lokalområde, som var enige med de toneangivne. Med vrede og frustration til følge hos dem, som ikke følte sig hørt.

Det er aldrig sjovt at tilhøre mindretallet. Det ser vi såvel på Christiansborg som i kommunerne. Der skal tælles til 90 eller 16. Der opnås sjældent konsensus, og der bliver truffet rigtig mange beslutninger, som mindretallet ikke billiger. De Radikale har såmænd også fået gennemført en hel del på ”Borgen”, som jeg personligt ikke var begejstret for.

Men hvis man er mange nok, kan man sammen få den indflydelse, som det repræsentative demokrati muliggør. Den styreform foretrækker jeg trods alt frem for et diktatur, hvor flertallet bliver dikteret af et lille mindretal.

Dette er et læserbrev indsendt af Helle Jessen. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer