Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Seks seje kvinder

Afholdes 15. januar 2019 kl. 19:00 - 21:00

Dagmar Brendstrup fortæller om fire generationers kvindeliv vævet sammen med værker af kvindelige forfattere og fortællinger fra kvinders indtog på den politiske scene. Det foregår på Fuglebjerg Bibliotek tirsdag den 15. januar kl. 19.00-21.00.

De elskede, de knoklede, de vandt, og de tabte – men de turde. De levede i en brydningstid, hvor kvinder fik valgret, tog de lange bukser på og blev mere synlige, også i litteraturen.

Der er garanti for både vid og bid, når den tidligere DR-journalist og museumsdirektør, Dagmar Brendstrup, fortæller om kvinderne i slægten og om sit eget liv. Hun blænder op for en perlerække af gode historier og anekdoter, og hun krydrer den personlige historie med kvindelige forfattere fra midten af 1800-tallet til i dag som Mathilde Fibiger, Marie Bregendahl, Thit Jensen, Tove Ditlevsen og Helle Helle.

Fire generationers kvindeliv

Dagmar Brendstrups farmor Dagmar blev født i 1887 og voksede op i et lærerhjem. Hun blev gift, men var selv aktiv landmand. Dagmars tre år yngre søster Thyra var lidt af en mønsterbryder. Hun arbejdede som professionel fotograf og etablerede virksomhed sammen med sin partner Margrethe.

Dagmar Brendstrups mormor, Agnete, blev født i 1888. Hun var aktiv i Dansk kvindesamfund og medlem af Socialdemokratiet. Dagmar selv er født i 1953 og er vokset op på slægtsgården Mariendal ved Ebeltoft. Det passede hende godt, for da hun var barn, var hun mere til traktor end til husligt arbejde.

I mange år arbejdede Dagmar Brendstrup i Danmarks Radio som journalist, redaktør, studievært og chef. Fra journalistikken tog Dagmar springet ind i museumsverdenen og var i 11 år direktør for Glasmuseet Ebeltoft. Dagmar bor i dag på slægtsgården Mariendal som tredje generation. Hun har to voksne børn og et barnebarn.

Foredraget finder sted på Fuglebjerg Bibliotek tirsdag den 15. januar kl. 19.00-21.00. Billetter kan købes via www.naesbib.dk. Pris: 50 kr.

Tid

Dato:
15. januar 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Fuglebjerg Bibliotek
Byagervej 1
Fuglebjerg, 4250 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer